Antena Meniu Search
x

Ipoteze dupa decolarea cu probleme de vineri: Eroare de pilotaj sau o aeronavă supraîncărcată

O eroare de pilotaj. Sau, o aeronavă supraîncărcată. Ar putea fi explicaţiile pentru incidentul de ieri, de pe aeroportul "Henri Coandă".

Vezi și

O eroare de pilotaj. Sau, o aeronavă supraîncărcată. Ar putea fi explicaţiile pentru incidentul de ieri, de pe aeroportul "Henri Coandă". O cursă Blue Air care a decolat spre Liverpool s-a întors din drum pentru verificări tehnice, după ce ar fi atins cu coada pista.

La ora 16 şi 44 de minute aeronava decola de pe aeroportul Otopeni. A fost şi momentul producerii incidentului care a dat peste cap zborul spre Liverpool. Coada avionului a atins pista la momentul desprinderii de sol. 

Experţii în aviaţie mai iau în calcul o ipoteză. 

Sorin Stoicescu, expert în aviaţie: "Se poate întâmpla, cum s-a mai întâmplat, ca pilotul să provină de la aviaţia uşoară, de la aeroclub, şi să fi încercat o decolare în forţă. Înseamnă să tragă tare la desprindere şi să lovească."

Abia atunci când avionul a intrat deja în spaţiul aerian al Ungariei comandantul echipajului a luat decizia de a se întoarce pe aeroportul de bază pentru verificări. 

Sorin Stoicescu, expert în aviaţie: "Controlorii de trafic au informat pilotul că a lovit cu coada. Probabil el şi-a făcut câteva check-uri, câteva controale, şi a considerat că poate să continue zborul pe traiect. Probabil când a ajuns în dreptul localităţii Seghedin a luat hotărârea să se întoarcă pe aeroportul de bază."

Aeronava a mai survolat o perioadă Capitala pentru a consuma combustibil, astfel încât să aibă greutatea potrivită pentru a ateriza în siguranţă.

Pentru a diminua disconfortul creat de realizarea procedurilor de inspecție, compania a luat decizia ca pasagerii să fie transportați cu o altă aeronavă Blue Air și să ajungă la destinație în cel mai scurt timp posibil, au transmis reprezentanţii companiei de zbor. 

Este al nouălea incident al companiei româneşti, petrecut în ultimii doi ani. Cel mai recent a avut loc în ianuarie. Din cauza vântului şi a unor turbulenţe puternice, o aeronavă cu 126 de pasageri la bord, care zbura spre Catania, a fost nevoită să aterizeze de urgenţă pe aeroportul de rezervă Palermo.

La începutul acestui an, un incident similar s-a întâmplat cu aeronava unui alte companii low-cost. Avionul, cu peste 170 de oameni la bord, s-a întors pe aeroportul Otopeni după ce a atins pista cu coada. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Ipoteze dupa decolarea cu probleme de vineri: Eroare de pilotaj sau o aeronavă supraîncărcată