Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie cheamă credincioșii la pelerinaj, jandarmii strâng rândurile: "Mâine va veni popor mult"

În ajunul sărbătorii Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, Înaltpreasfinţitul Teodosie face o nouă invitaţie credincioşilor. "Vă aştept pe cât mai mulţi mâine", spune Arhiepiscopul Tomisului, chiar de la Peştera Apostolului. Prea mulţi nu au însă cum să vină. Pelerinajul a fost interzis de Instanţă, iar la slujba de Sfântul Andrei pot participa doar locuitorii comunei constănţene Ion Corvin, acolo unde se află mânăstirea. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.11.2020, 20:46

preview: Arhitepiscopul Tomisului, Teodosie, binecuvântează credincioșii la finalul slujbei de Sfințire mare a apei, pe faleza Cazinoului din Constanța, 6 ianuarie 2020 Vezi și
  • IPS Teodosie cheamă credincioșii la pelerinaj, în ciuda restricțiilor
  • Aproape 800.000 mii de români îşi vor sărbători onomastica de Sfântul Andrei

Legea lumească a carantinei l-a încurcat puţin pe Întâistătătorul Arhiepiscopiei Tomisului, plecat de dimineaţă dintr-un oraş carantinat, cale de 70 de kilometri, până în comuna fără restricţii Ion Corvin. Noroc cu şoferul, care a venit pregătit cu toate actele cerute la filtrul poliţiştilor. 

Prezenţa Înalt Preasfinţitului Teodosie în comuna unde se află Mânăstirea Sfântul Andrei nu e întâmplătoare, chiar dacă pelerinajul la peștera Apostolului a fost interzis anul acesta din cauza pandemiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

15.000 de credincioşi nu vor veni, ca altădată. Autorităţile vor permite mâine accesul la Liturghia de sărbătoare doar locuitorilor comunei. Cu toate acestea, Înaltpreasfinţitul Teodosie cheamă, în continuare, credincioşii la slujbă.

IPS Teodosie: Iubiți frați români și buni credincioși, puteți să veniți mâine aici. Va aștept pe cât mai mulți mâine să fim împreună în rugăciune cu Sf. Apostol Andrei. 

Arhiepicopul Tomisului nu a purtat nici astăzi mască la slujba din curtea mânăstirii. Credincioşii, în schimb, au fost ascultători.

Majoritatea sunt credincioşi veniţi din localităţi necarantinate, care astăzi au avut voie la slujbă. Poliţiştii le-au verificat însă actele la intrarea în comună. 

La liturghie au participat şi oameni veniţi din Constanţa. Au profitat de excepțiile prevăzute de declaraţia pe propria răspundere.

Polițist: Unde mergeţi?

Femeie: Nişte provizii, nişte făină.

Polițist: Veniţi dintr-o zonă carantinată. Şi? Aveţi vreun motiv anume pentru care aţi ieşit din zona carantinată?

Femeie: Voluntariat, v-am zis.

Aproape 800.000 mii de români îşi vor sărbători onomastica de Sfântul Andrei, Apostolul Românilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » IPS Teodosie cheamă credincioșii la pelerinaj, jandarmii strâng rândurile: "Mâine va veni popor mult"