Antena Meniu Search
x

ÎPS Teodosie nu vrea centre de vaccinare în biserică. ”Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare”

ÎPS Teodosie a spus că biserica nu este anexa instituțiilor sanitare și că în interiorul lăcașurilor de cult nu trebuie să fie organizate centre de vaccinare. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului spune că Preafericitul Daniel nu ar trebui să fie implicat în campania de vaccinare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.05.2021, 14:48

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie binecuvanteaza credinciosii in timpul slujbei
ÎPS Teodosie respinge vaccinarea în biserică - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

„Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. Sunt destule clădiri unde se poate face vaccinare. Avem unde să ne vaccinăm, nu se cuvine în Catedrala Națională să facem vaccinare. Acolo e șantier”, a spus ÎPS Teodosie, la un post de televiziune și citat de Mediafax.

Arhiepiscopul Tomisului a mai spus că Preafericitul Daniel nu ar trebui să fie folosit în campania de vaccinare.

„Preafericitul nu trebuie să vină ca exemplu de vaccinare. Vaccinarea e liberă. Nu cred că va face din catedrală loc de vaccinare”, a precizat ÎPS Teodosie.

Reacția BOR la ideea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului

Pe acelaşi subiect

Discuțiile au apărut după ce un deputat USR PLUS a propus să se înființeze un centru de vaccinare la Catedrala Neamului, iar Preafericitul Daniel să fie implicat în această activitate.

Însă reprezentanții BOR nu sunt deloc încântați de idee și spun că ”Biserica nu e o instituţie militarizată” în care cineva dă ordine pe care toată lumea le execute

”Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere - transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

”Biserica e compusă din oameni liberi care înţeleg cu nuanţe, dar avem o temă oficială comună asupra căreia trebuie cu toţii să reflectăm - ieşirea din pandemie”, a mai declarat Vasile Bănescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » ÎPS Teodosie nu vrea centre de vaccinare în biserică. ”Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare”