Antena Meniu Search
x

Irakian din Dumbrăvița, Timiș, descoperit cu arme letale făcute la imprimantă 3D

Anchetatorii români au trăit pe pielea lor ce au văzut doar în filme: au descoperit o fabrică de arme letale, scoase la imprimantă 3D. Afacerea explozivă a fost pusă la cale de un fost militar în armata irakiană, care locuieşte de zece ani în România. În casa din mijlocul localităţii, bărbatul avea un arsenal de luptă, inclusiv un buncăr cu nisip unde-şi testa mitralierele.

de Redactia Observator

la 08.07.2020, 22:46

Vezi și
  • Irakianul confecționa armele letale la o imprimantă 3D
  • În curtea casei avea un poligon de tragere

Localitatea Dumbrăviţa, Timiş. O vilă cu piscină şi maşini de sute de mii de euro în curte. O proprietate ca multe altele în România, dar care ascunde o fabrică de arme! Puştile semiautomate cu glonţ sunt scoase la imprimantă! Artizanul: un fost ofiţer al armatei Irakiene, stabilit de zece ani în România.

Irakianul confecţiona zeci de arme singur de la zero, spune el. Carcasele le făcea la imprimante 3D după proiecte proprii, iar componentele le importa din străinătate. Numai în ultimul an - o singură firmă de livrări i-a adus peste 100 de pachete din Germania, Austria, Marea Britanie sau Serbia. Apoi asambla armele piesă cu piesă.

DANIEL COSGÂREA, DIRECŢIA ARME, IGPR: Până la momentul actual vă pot spune că au fost identificate ca fiind deţinute ilegal părţi componente de arme, arme întregi, dispozitive explozive, dispozitive pirotehnice şi mai multe tipuri de carcase de arme. Sunt arme letale.

Destinaţia armelor: Irak. Dar nu plecau oricum. În curtea fostului ofiţer irakian - de 47 de ani - poliţiştii au găsit un adevărat poligon de tragere. Un buncăr, cu două intrări, plin cu nisip, unde individul îşi testa marfa înainte de a o trimite peste graniţă. Vecinii nu au auzit niciodată nimic.

"Foarte discret", îl caracterizează un localnic. Fostul ofiţer este acum cercetat pentru deţinere şi fabricare ilegală de arme letale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Irakian din Dumbrăvița, Timiș, descoperit cu arme letale făcute la imprimantă 3D