Antena Meniu Search
x

Video Izvorul Tămăduirii. Coadă de zeci de metri la agheasma ce ar face minuni pentru trup, la Biserica Buna Vestire din Brăila

Bisericile ortodoxe din toată ţara s-au umplut de mii de credincioşi. În zi de mare sărbătoare, Izvorul Tămăduirii, oamenii au aşteptat la rând să primească agheasma mică. În Brăila, creştinii s-au adunat încă de aseară la Biserica Buna Vestire, unde au luat apă sfinţită de la izvorul aflat chiar sub altarul lăcaşului de cult. 

de Adrian Obreja

la 29.04.2022, 20:43

Vezi și

Pentru prima dată, după doi ani de pandemie, creştinii din toată ţara s-au putut strânge din nou, de Izvorul Tămăduirii, în pelerinaj la biserica Buna Vestire din Brăila. 

Agheasma mică luată de aici face minuni pentru trup, dar şi pentru suflet, spun pelerinii. Apa îmbuteliată în cele peste 15.000 de sticle provine din izvorul descoperit sub altarul principal al lăcaşului de cult acum aproape 160 de ani, odată cu ridicarea bisericii.

Adrian Obreja, reporter Observator: Pelerinii au format cozi care se întind pe câteva zeci de metri. De aici, din curtea bisericii, până afară, în stradă. 

Mii de oameni au primis agheasmă și în București, pe Dealul Patriarhiei

Pe acelaşi subiect

În doar câteva ore, de seara trecută şi până azi la prânz, mii de oameni au aşteptat răbdători, în rugăciune, să primească apa sfinţită.

Tineri, vârstnici, dar şi oameni în toată puterea s-au strâns în Vinerea Luminată şi pe Dealul Patriarhiei, la slujba oficiată de Patriarhul Daniel. Pe lângă apa sfinţită, credincioşii ortodocşi au primit şi anafură şi o iconiţă. 

Izvorul Tămăduirii, sărbătoarea închinată Maicii Domnului, se sărbătoreşte în fiecare an, în Vinerea Luminată. Agheasma mică luată în această zi de la biserică poate fi băută tot timpul anului. În această zi, tradiţia spune că nu se spală, nu se calcă şi nu se coase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Izvorul Tămăduirii. Coadă de zeci de metri la agheasma ce ar face minuni pentru trup, la Biserica Buna Vestire din Brăila