Antena Meniu Search
x

Video Preot din Argeş, acuzat de săteni că îşi face nevoile la ei în curte. "Dădeam vina pe pisicuţe"

Un preot din Argeş se poartă nu tocmai creştineşte cu vecinii săi. Le aruncă petarde în curte și chiar i-a blestemat, după ce s-au certat pentru o bucată de pământ. Slujitorul Domnului spune că totul este o minciună deşi a fost inregistrat pe o cameră de supraveghere. Dovezile au ajuns şi la mai-marii Arhiepiscopiei, care ar putea chiar să îl lase fără parohie. 

de Redactia Observator

la 28.04.2022, 20:22

Vezi și

Localnic: A ieşit şi a aruncat, mi-a aruncat fix aici, lângă mine.

Familia Prodea s-a mutat la Moșoaia în 2016, unde a cumpărat o casă şi un teren. Pe o porţiune însă, intrase deja cu gardul vecinul lor, un preot. De aici a pornit şi cearta, iar cele două părţi nu au mai reuşit să se împace de atunci. 

Reporter-Florin Prodea: - Când v-aţi mutat aici şi aţi auzit că sunteţi vecin cu un preot, aţi fost liniştiţi?

- Da, da, da. Pentru că eu sunt credincios. 

Pe acelaşi subiect

Vecinii au ajuns pe rând la poliţie, unde au depus reclamaţii. Slujitorul Domnului susţine că lângă el se repară ilegal maşini, iar utilajele fac zgomot. În schimb, familia Prodea l-a surprins în timp ce arunca petarde în curte.  

Andreea Prodea: Aici era soţul meu jos, strângea, şi a căzut lângă el. Şi fetele mele erau aici, se jucau. Era ora 11 dimineaţa.

În plus, preotul şi-ar fi făcut la un moment dat şi nevoile în curtea lor.

Andreea Prodea: Să-l vedeţi şi cum se urinează. Am avut trei pisicuţe şi dădeam vine pe pisicuţe şi când am pus camerele am descoperit.

A uitat de cuvântul Domnului 

Soţii mai spun că arde și multă tămâie, ca să îi deranjeze cu fumul și mirosul.

Andreea Prodea: Credeţi că pune să vă deranjeze, poate dânsul crede că vă binecuvântează. Haideţi, doamnă, vă rog eu frumos. Nu suntem născuţi ieri.

Preotul locuiește în Moșoia, dar nu are parohie acolo, ci slujește la o biserică din Pitești. Familia a mers să stea de vorbă cu el chiar la lăcașul sfânt. Preotul a spus că își sună avocata să vadă dacă poate sta de vorbă. 

Preot: Să ştiţi, eu am angajat un avocat, mă reprezintă şi nu am voie. Mă duc să sun avocata şi...Apoi a ieșit prin altar și dus a fost.

Andreea Prodea: De ce a fugit? Trebuia să rămână aici, e Casa Domnului, să zică punctul lui de vedere şi să zică ceea ce zice mereu. De ce fuge?

Oamenii din sat îi iau apărarea preotului. 

Reporter-localnici: - Aţi auzit de scandalurile pe care pe care le are cu vecinul?

- N-am auzit nimic. 

- Pe preot noi îl ştim un om cuminte.

- N-aţi auzit prin sat?

- Niciodată. Nici de bine, nici de rău.

- Vă vine să credeţi că un preot ar putea blestema pe cineva?

- Doamne fereşte. E păcat până la cer dacă face aşa ceva.

Scandalul a ajuns şi la Arhiepiscopia Argeşului, care a precizat că a demarat o anchetă.

"(...) Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului efectuează o cercetare internă în cazul preotului Loghin Vasile, iar dacă cele sesizate se confirmă, vor fi dispuse măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile regulamentare bisericești." sursa: Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Poliția a mers de mai multe ori la porțile celor doi vecini. Singurul amendat până acum a fost preotul, pentru folosirea petardelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Preot din Argeş, acuzat de săteni că îşi face nevoile la ei în curte. "Dădeam vina pe pisicuţe"