Antena Meniu Search
x

Jaful de pe şosele după metoda Sinești se practică şi în trenuri! Un mecanic de locomotivă face acuzaţii îngrijorătoare

Un mecanic de locomotivă face acuzaţii şocante. După celebra metodă de operare de la Sineşti, hoţii acţionează şi în trenuri. Totul ar avea loc chiar sub privirile poliţiştilor de la Transporturi.

Vezi și

Un mecanic de locomotivă face acuzaţii şocante. După celebra metodă de operare de la Sineşti, hoţii acţionează şi în trenuri. Totul ar avea loc chiar sub privirile poliţiştilor de la Transporturi. Bărbatul susţine că a fost martorul unei scene în care autorităţile le-ar fi permis hoţilor să frâneze garniturile de tren, ca să poată fura din ele.

"Eram în staţia Feteşti, veneam de la Buzău. Eram în linia şapte şi în linia trei a intrat un tren de-al CFR Marfă care venea de la Constanţa, mergea spre Bucureşti. În faţa trenului de marfă trecuse acceleratul şi impiegatul din staţie l-a rugat pe mecanic să încetinească un pic, ca să facă trecere." Mecanicul de locomotivă povesteşte cum a asistat cu stupoare la momentul în care, în gara din Feteşti, hoţii au frânat garniturile unui tren pentru a-l jefui. 

"Mecanicul a redus un pic viteza la vreo 20 la oră aşa, până în 30 cel mult. Timp în care vreo trei persoane neautorizate, deci civili, s-au urcat pe garnitură. După ce semnalul de ieşire s-a pus pe liber, mecanicul a încercat să sporească viteza şi respectivele persoane au frânat trenul." Între timp, spune mecanicul, agenţii de la Poliţia de Transporturi care se aflau pe peronul gării ar fi asistat la scenă, cu mâinile în sân. Astfel de episoade au loc frecvent în această zonă, povestesc cei de aici. Şi nimeni nu ia măsuri. 

"La trenurile de cereale, trenurile de cărbune, 80% din trenuri sunt atacate de hoţi. Dacă prin Feteşti vii cu tren gol de cereale de la Constanţa, dacă nu treci cu 40 la oră, aproape de 50, viteza maximă acolo şi o laşi mai încet, sunt 10,15,20 de inşi. Fiecare cu vagonul lui." Radu Moldovanu a depus şi o plângere la Poliţia Transporturi.

Andreea Loghin, IPJ Ialomița: "Plângerea la care faceţi referire a fost primită la serviciul Poliţia de Transporturi Ialomiţa, imediat fiind demarate verificările de către o echipă de poliţişti. Din primele verificări, aceştia au stabilit faptul că vagoanele la care se face referire erau goale în momentul în care dumnealui a făcut sesizarea." 

Metoda de operare este parcă trasă la indigo cu cea practicată de hoţi la Sineşti. Nici acolo, deşi au fost sesizate mai multe tentative de furt, nu au fost luate măsuri preventive până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Jaful de pe şosele după metoda Sinești se practică şi în trenuri! Un mecanic de locomotivă face acuzaţii îngrijorătoare