Antena Meniu Search
x

"Balena Albastră" provoacă panică în școli! Amenințarea jocului mortal urmează să fie discutată și în Comisia SRI

În zonele în care dascălii s-au confruntat cu mai multe cazuri, încep verificările. Toţi copiii vor fi atent monitorizaţi de profesori. Iar autorităţile organizează campanii la nivel naţional, şi şedinţe de urgenţă la nivel local. Un senator liberal va ridica problema în comisia SRI.

Vezi și

Jocul care-i provoacă pe copii să se automutileze, şi chiar să-şi ia viaţa, creează panică în şcoli. În zonele în care dascălii s-au confruntat cu mai multe cazuri, încep verificările. Toţi copiii vor fi atent monitorizaţi de profesori. Iar autorităţile organizează campanii la nivel naţional, şi şedinţe de urgenţă la nivel local. Un senator liberal va ridica problema în comisia SRI.

Numărul tot mai mare de copii care se automutilează ca să încerce jocul morţii a dat alarma în şcoli. De luni, profesorii încep verificările, după ce, în fiecare zi, noi cazuri au fost descoperite.

În Galaţi, chiar ieri, încă şapte elevi au fost găsiţi cu răni pe braţe, după ce o fată a intrat în joc, iar colegii au încercat să o imite.

Deşi nu există o statistică oficială a numărului de cazuri, putem vorbi deja despre câteva zeci. Şapte elevi în Braniştea, Galaţi. Alţi 10, în Argeş. În Dâmboviţa, Alex, un băiat de doar 11 ani, s-ar fi sinucis din cauza jocului. În Braşov, două fete au recunoscut că au intrat în capcana de pe internet.

Practic, copiii intră în joc şi apoi caută alţi adepţi. Din curiozitate, mulţi încearcă. Autorităţile au lansat deja o campanie de informare, pe Internet, iar Poliţia Română pregăteşte chiar şi un clip.

Azi, senatorul liberal Cristian Chirteş a declarat că săptămâna viitoare jocul va fi supus atenţiei Comisiei parlamentare de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Între timp, pe internet apar şi alte replici ale jocului, la fel de periculoase. Viral devine un joc care îi îndeamnă pe copii să provoace accidente casnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » "Balena Albastră" provoacă panică în școli! Amenințarea jocului mortal urmează să fie discutată și în Comisia SRI