Antena Meniu Search
x

Judetul Iasi, intesat de sute de proiectile neexplodate

La mai mult de 70 de ani de la cel de-al Doilea Razboi Mondial, judetul Iasi este inca intesat de sute de proiectile neexplodate

Vezi și

In urma cu 70 de ani, o explozie ar fi lasat victime pe campul de lupta. Acum, aceasta salveaza vieti. Deflagratia arata ca proiectilul a fost descoperit. Altfel, ar fi facut victime nevinovate.

Pirotehnistii le descopera. Alteori, localnicii, care cheama echipajele. Bombele sunt scoase cu grija si duse cat mai departe. "Din pacate aceste elemente de munitie se gasesc in pamant. Pe primele sase luni ale acestui an au fost 146 de misiuni pirotehnice. Provin atata din Primul Razboi Mondial, cat si din al Doilea", a declarat un reprezentant al ISU Iasi.

Comuna Popricani a fost linie de front in anii '40. Batranii satului isi amintesc inca exploziile. Iar daca uita, obuzele ramase le amintesc totul. In fiecare an, plugurile si coasele oamenilor se lovesc de arsenalul din pamant.

"Acum doi ani, m-am dus incolo, la livada, si am gasit o grenada, neexplodata, pe care am dus-o la postul de politie", a spus un barbat. O regula pe care fiecare ar trebui sa o respecte. Doar asa zona ar putea ajunge la un moment dat din nou sigura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Judetul Iasi, intesat de sute de proiectile neexplodate