Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, despre măsurile anunţate de MAI pentru Paşte: Intențiile au fost bune, dar nu e cazul să ne relaxăm. Stați acasă!

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că acordul semnat între M.A.I. şi Biserica Ortodoxă Română pentru sărbătorile pascale a plecat de la o intenție bună, însă a fost greșit explicat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.04.2020, 12:39

Klaus Iohannis, primele declarații după măsurile anunțate de MAI pentru Paște - Presidency

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că acordul semnat între M.A.I. şi Biserica Ortodoxă Română pentru sărbătorile pascale a plecat de la o intenție bună, însă a fost greșit explicat de autorități.

”Intențiile au fost foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm. Nu e cazul să ne relaxăm! Explicațiile au fost prea optimiste”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohnnis: „Cuvântul de ordine este: „Stați acasă!”

”E regretabil să observăm că cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord încheiat între MAI și Biserica Ortodoxă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis a anunţat că va cere ministrului de Interne şi premierului să revină asupra acordului MAI - BOR și să găsească o formulă care respectă principiul Stați acasă!.

”Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”, a spus Iohannis.

Declarația lui Klaus Iohannis vine în contextul în care ministrul Marcel Vela a anunțat, marți seară, că a încheiat un protocol cu Biserica Ortodoxă care stabilește modul în care oamenii vor primi lumină în noaptea de Înviere, dar și regulile de împărțire a Sfintelor Paști.

Marcel Vela: „Am fi intervenit cu jandarmii să oprim lumea să meargă la Biserică”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că și președintele Klaus Iohannis, și premierul Ludovic Orban au fost informați despre acordul dintre Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română, decizia având ca scop evitarea „aglomerației în seara de Înviere”.

Mai mult, Marcel Vela spune că dacă nu se luau aceste măsuri, oamenii nu ar fi înţeles să stea acasă, iar sâmbătă seara bisericile ar fi fost pline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Klaus Iohannis, despre măsurile anunţate de MAI pentru Paşte: Intențiile au fost bune, dar nu e cazul să ne relaxăm. Stați acasă!