Antena Meniu Search
x

Video La cel mai mare târg de vechituri din Cluj Napoca au avut acces doar persoanele cu certificat

Certificatul verde le dă mari bătăi de cap clujenilor. La cel mai mare târg de obiecte vechi din oraş, se intră acum doar cu dovada vaccinării. Şi, cum era de aşteptat, măsura autorităţilor a adus numeroase nemulţumiri, în special în rândul vânzătorilor, care spun că vor renunţa la mica lor afacere, dacă nu se vor găsi alte soluţii.

de Redactia Observator

la 07.11.2021, 09:18

Vezi și

La cel mai mare târg de vechituri din Cluj doar cei care au certificat verde pot intra pentru a-şi vinde marfa sau pentru a face cumpărături.

Client: Ceva bluză şi pantaloni de trening.  De 10 lei puteţi cumpăra orice şi sunt bune.

Decizia a împărţit clujenii în două tabere. Profitul a scăzut, după ce mulţi au renunţat să mai vină la târg, în timp ce alţii... spun că se simt în siguranţă după ce a fost impusă măsura.

Client: Aşa cum m-am vaccinat eu în februarie-martie şi pot să mă duc oriunde, şi am făcut şi a treia doză, să se vaccineze cât pot de mulţi pot. 

Pe acelaşi subiect

Client: În momentul de faţă e mai puţină lume, dar asta e bine oarecum. Poţi să circuli, te simţi în siguranţă ştiind că cei prezenţi sunt în proporţie de 80% vaccinaţi...

Vânzător: Astăzi am vândut de 30 de lei. Cu banii aceştia îmi asigur medicamentele de toate zilele, fiindcă pensia este foarte, foarte mică. Această pensie pe care noi o avem este 0. Şi stăm şi cu copii, şi cu strănepoţi şi aş vrea să ajut, dar nu pot. 

Nemulţumiri ale celor fără certificat verde

Vânzătorii care nu au certificat verde nu au fost lăsaţi să intre la târgul de vechituri, aşa că aceştia şi-au întins produsele pe trotuare în apropierea pieţei. 

Doru Teodorescu, Regia Autonomă a domeniului Public, Cluj: În mare proporţie, să ştiţi că oamenii au înţeles acest lucru. Există, bineînţeles, şi nemulţumiri.

Vânzător: Vin cei de la locală, de la poliţie, şi ne amendează cu 500 de lei. Avem copii acasă, avem familie, nu avem cu ce trăi..

Client: După mine, acesta este un târg, deci, normal, trebuia să ne lase să intrăm. 

Acum, piaţa funcţionează doar la 30% din capacitate, iar accesul persoanelor cu test rapid sau PCR negativ este interzis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La cel mai mare târg de vechituri din Cluj Napoca au avut acces doar persoanele cu certificat