Antena Meniu Search
x

La școală, ca la închisoare. Elevii unui liceu din Galaţi se plâng să sunt sechestraţi în liceu

Elevii unui prestigios liceu din Galaţi se plâng să sunt sechestraţi la şcoală. Şi cer, printr-o scrisoare deschisă, modificarea regulamentului intern.

Vezi și

Elevii unui prestigios liceu din Galaţi se plâng să sunt sechestraţi la şcoală. Şi cer, printr-o scrisoare deschisă, modificarea regulamentului intern care le interzice să iasă din curte. Nu au de unde să-şi cumpere mâncare şi nici unde să fumeze, se plâng tinerii. Revolta lor a ajuns virală pe Internet. Iar conducerea şcolii a luat şi primele măsuri. 

"Nu solicit nimic altceva decât ca elevilor majori să le fie respectat dreptul constituţional de a părăsi incinta şcolii oricând îşi doresc şi de a-şi exercita astfel dreptul la liberă circulaţie şi la libertate fizică.", spune Tudor Gheorghe, elev. Este cererea care a aprins spiritele în Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". Tudor reclamă că este sechestrat de conducerea şcolii. Iar colegii majori îl susţin. Vor să iasă din curte oricând şi fără nicio explicaţie. 

"LVA-ul nu dispune în acest moment de un punct alimentar propriu, aşa încât elevii nu îşi pot cumpăra apă sau alimente din interiorul insituţiei." Iar la ore nu pot merge pe stomacul gol sau, fără să fumeze, reclamă elevii. Potrivit regulamentului intern al liceului, elevii pot pleca doar pe baza unui bilet de voie semnat de conducere. 

Tudor s-a plâns, printr-o scrisoare online, şi Ministerului Educaţiei. Dar până să primească răspuns, a găsit conducerea şcolii o soluţie. Elevii majori pot să plece, dar numai pe proprie răspundere şi pe baza buletinului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » La școală, ca la închisoare. Elevii unui liceu din Galaţi se plâng să sunt sechestraţi în liceu