Antena Meniu Search
x

Laborator mobil pentru depistarea infecției cu COVID-19, la Timișoara

Medicii timişoreni sunt ajutaţi, în lupta cu coronavirusul, de tehnică de ultimă oră. Un laborator mobil de radiologie va fi folosit în trierea pacienţilor. Laboratorul poate face până la 50 de radiografii pe zi şi determină, cu ajutorul inteligenţei artificiale, dacă pacientul are sau nu afecţiuni pulmonare. ce pot ridica suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19.

de Redactia Observator

la 11.04.2020, 12:09

Vezi și

Medicii timişoreni sunt ajutaţi, în lupta cu coronavirusul, de tehnică de ultimă oră. Un laborator mobil de radiologie va fi folosit în trierea pacienţilor. Laboratorul poate face până la 50 de radiografii pe zi şi determină, cu ajutorul inteligenţei artificiale, dacă pacientul are sau nu afecţiuni pulmonare ce pot ridica suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19.

Dincolo de diferite tipuri de teste rapide, prezenţa în organism a noului coronavirus poate fi indicată şi de radiografiile pulmonare. Aşa că, la Timişoara, medicii se ajută în diagnosticare şi de acest laborator mobil.

Secţia de radiologie a celui mai mare spital din vestul ţării era mereu aglomerată, aşa că medicii au cerut ajutor de la Bucureşti. Şi l-au primit de la Institutul Marius Nasta.

Consultul şi testarea pacienţilor în laboratorul mobil nu diferă cu nimic de cele din secţia de radiologie a spitalului.

Laboratorul mobil va rămâne pe heliportul Spitalului Judeţean Timişoara cat va fi nevoie de el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Laborator mobil pentru depistarea infecției cu COVID-19, la Timișoara