Antena Meniu Search
x

Lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, salvat de un print arab

Lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, amenintat de disparitie, a fost salvat de un print din Emiratele Arabe Unite

Vezi și

In rezervatia naturala, aflata la un kilometru de Baile 1 Mai cresc, de milioane de ani, nuferi tropicali. Apa este sursa lor de viata. Dupa ce iarna trecuta aproape a secat, lacul cu nuferi din rezervatia naturala 1 Mai a intrat in vizorul seicilor arabi. Un print din Abu Dhabi a hotarat sa doneze 13.000 de dolari pentru salvarea speciilor care vietuiesc in rezervatie

"Prin bunavointa lor, asta s-a putut mentine cum se mentine un bolnav pe aparate", a explicat Adrian Gagiu, etmologist Muzeul Tarii Crisurilor Oradea. O oaza de liniste si verdeata care a primit atentie si grija tocmai din tara deserturilor.

"Printul cred ca nu a auzit, dar cei de la managementul international al fundatiei au auzit pentru ca i-am contactat. Colegii unguri, specialistii unguri au propus sa ii abordam si noi. Foarte putini stiu de el. Si e pacat, ar trebui cunoscut", a mai spus acesta. Cine il cunoaste, nu poate ramane indiferent. Lacul este unic in Europa si prin prezenta a doua specii. Melcul termal si rosioara termala, o broscuta in pericol de disparitie. De aceea, cele doua specii vor fi reproduse genetic in laborator.

..

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, salvat de un print arab