Antena Meniu Search
x

Lămpile ultraviolete, din spitale în hoteluri și restaurante

Cum redeschiderea sezonului turistic bate la uşă, hotelurile, restaurantele, dar şi muzeele din Braşov au început deja să ia măsuri pentru siguranţa turiştilor. S-au montat lămpi ultraviolete în camere şi în baruri, iar unele dintre ele sunt precum cele din sălile de operaţie. Şi asta pentru ca sezonul turistic să nu fie compromis, iar siguranţa oamenilor să fie pe primul plan.

de Redactia Observator

la 23.05.2020, 13:53

Vezi și

Măsurile de siguranţă sunt unele de ultimă generaţie, iar unităţile de cazare din Brașov au achiziţionat lămpi cu ultraviolete care distrug temutul virus şi nu numai.

Vlad Lupu, director general - Lumina aceasta ultravioletă, este dovedit ştiinţific de 100 de ani că distruge virusurile, bacteriile, acarieni, mucegaiul, orice prin proces fizic şi mor instant într-o proporţie de 99,99% în funcţie de puterea lămpi şi de timpul de expunere.

Chiar dacă lămpile decontaminează întreaga încăpere, managerii de hotel spun că standardele de curăţenie rămân aceleşi.

Monika Lorincz, manager hotel Păstrăm aceleaşi standarde şi politici de curăţenie, însă acest tip de lămpi vine în ajutorul nostru. În cinci minute se dezinfectează şi decontaminează absolut toată suprafaţa dintr-o cameră şi o baie.

Lămpile cu ultraviolete se pot folosi oriunde, asta pentru că au fost adaptate pentru turism. La ele au apelat inclusiv proprietarii de restaurante, asta chiar dacă acestea sunt încă închise.

Vlad Stăniloaie, administrator restaurant - Am închiriat un kit pentru sterilizare UV, aceste lămpi UV, care sunt şi în spatele meu, sterilizează absolut toate suprafeţele, începând de la pahare, ustensile de bar, barul în sine, mese, scaune.

Ca turiștii să fie în siguranță pe tot parcursul sejurului, lămpile cu ultraviolete au fost montate şi la muzee.

Paula Păduraru, PR Muzeul Poarta Șchei - Este în joc sănătatea noastră, dar şi a turiştilor. Sunt foarte mulţi turişti străini care ne trec pragul, am luat hotărârea să facem grupuri, grupuleţe conform legii, iar între grupurile de vizitare va fi o pauză de 10 minute pentru că atât durează să sterilizăm întreg muzeul şi aerul se sterilizează şi tot, exact ca într-o sală de operaţie.

La Brașov s-au montat acum astfel de lămpi, însă, în străinătate există de mult. Pentru o eficiență foarte mare, dispozitivele trebuie să acționeze între 2 și 10 minute, timp în care încăperi trebuie să fie goale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lămpile ultraviolete, din spitale în hoteluri și restaurante