Antena Meniu Search
x

Şase dintre loturile infestate în Franţa cu salmonella ar fi trebuit să ajungă în România

E alertă şi în România, după ce autorităţile franceze au decis retragerea de pe piaţă a 600 de loturi de lapte praf infectate cu Salmonella.

Vezi și

E alertă şi în România, după ce autorităţile franceze au decis retragerea de pe piaţă a 600 de loturi de lapte praf infectate cu Salmonella. Şase dintre ele aveau ca destinaţie ţara noastră. Vorbim de mii de produse infectate cu bacteria care, lăsată netratată, poate provoca moartea bebeluşilor. Însă, oficialii de la noi nu ştiu încă dacă produsele au ajuns sau nu pe piaţa românească.

După ce numărul bebeluşilor infectaţi cu Salmonella a ajuns la 26, autorităţile franceze au cerut retragearea a peste 600 de loturi de lapte praf şi produse alimentare fabricate de gigantul francez Lactalis. Prezenţa bacteriei a fost confirmată chiar de companie: "Există astăzi în jur de 26 de cazuri de infectări cu Salmonella, ca urmare a consumului de produse pentru sugari fabricate în turnul numărul 1 al fabricii noastre." 

Şase dintre aceste loturi aveau ca destinaţie ţara noastră, spun jurnaliştii televiziunii de stat din Franţa. Este vorba de produse de tip lapte praf, destinate nou-născuţilor şi sugarilor. Însă autorităţile de la noi nu pot confirma prezenţa produselor pe piaţa din România. "Punctul Naţional de Contanct nu a primit nicio notificare oficială din partea Comisiei Europeane sau din partea structurii omoloage din Franța, cu privire la distribuţia pe teritoriul României a produselor incriminate. ANSVSA a solicitat Comisiei Europene informaţii suplimentare."

Bacteria este de obicei prezentă în produsele lactate. Pacienţi infectaţi cu salmonella prezintă stare de greaţă, vărsături şi dureri abdominale. Doctorul Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase, avertizează: "Nu se tratează dificil, dacă infecţia e prinsp destul de repede. Dacă există însă o deshidratare şi se intervine prea târziu, apar complicaţiile. Şi se ajunge uneori prea târziu să tratăm."

În lipsa tratamentului, din cauza deshidratării, infecţia cu Salmonella poate duce la deces, mai ales în cazul bebeluşilor. 

Medicii recomandă părinţilor să fiabă laptele cel puţin două minute, pentru că temperatura ridicată ucide bacteria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Şase dintre loturile infestate în Franţa cu salmonella ar fi trebuit să ajungă în România