Antena Meniu Search
x

Lasata fara casa si fara ajutor

A fost aruncata in strada, abuziv. S-a trezit, peste noapte, cu toate conturile blocate si cu poprire pe salariu. E povestea unei asistente medicale, din Capitala, care a ajuns in pragul disperarii

Vezi și

A locuit 32 de ani intr-o casa data de stat. Insa, locuinta a fost revendicata, iar femeia a pierdut totul. Iar femeia nu s-a putut impotrivi. A parasit locuinta in urma cu aproape doua saptamani.La scurt timp, a primit o noua lovitura, de data asta din partea angajatilor de la Directia de Asistenta Sociala a sectorului 2. “Cei de la primarie mi-au zis sa depun dosarul cu actele necesare. Le-am depus. Au venit acasa sa faca ancheta sociala si mi-au spus ca nu pot sa beneficiez din cauza ca sentinta nu este definitiva si irevocabila”, a explicat Floarea Daroiu.

Asa cerea legea. Doar ca exista inca o lege care nu-i permite niciunui executor judecatoresc sa lase fara locuinta o persoana, in lipsa unei hotarari judecatoresti definitive. Practic, procesul e in desfasurare, insa femeia a fost deja data afara din casa. “Am o fetita care, acum, o sa aiba examenul de BAC, e traumatizata psihic”, mai spune femeia.

Contactati de reporterii Observator, reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala a sectorului 2 si-au schimbat parerea. “Poate beneficia de suma maxima, de ajutorul de chirie”, a declarat Adrian Andor, director general adjunct al DAS sector 2.

Mai exact 900 de lei pe luna. Pentru astfel de cazuri, autoritatile locale au pregatite si locuinte sociale. Femeia a depus dosarul pentru locuinta in 2004 si de atunci schimba actele in fiecare an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lasata fara casa si fara ajutor