Antena Meniu Search
x

Lăzile de zestre au redevenit un cadou la modă (Video)

Cu siguranţă vă amintiţi de lada de zestre, fără de care nicio tânără nu se putea mărita! Acum a revenit la modă, datorită unui meşter din judeţul Mureş.

de Redactia Observator

la 26.02.2019, 17:32

Vezi și

Cu siguranţă vă amintiţi de lada de zestre, fără de care nicio tânără nu se putea mărita! Acum a revenit la modă, datorită unui meşter din judeţul Mureş. Doar că lada de zestre reinterpretată aparţine tinerilor căsătoriţi. Iar acolo trebuie să pună lucrurile de valoare primite la nuntă. De la haine, bani şi până la bijuterii.

Din mâinile lui Petruţ Chirteş ies adevărate capodopere. În comuna Ibăneşti, judeţul Mureş lemnul nu se aruncă, ci se reinventeză. De cireş sau paltin. Nenea Petruţ este dulgher de meserie şi este priceput în tainele cioplitului. Aşa că poate readuce uşor aşa-zisa lada de zestre, fără de care pe vremuri fetele nu se puteau mărita.

Treaba soţiei este de a crea modele tradiţionale pe un carton. Apoi, ajung în mâinele soţului acolo unde capătă formă. Mai bine de trei săptămâni au lucrat împreună pentru ca prima ladă de zestre să capete viaţă.

Oamenii din sat ştiu unde să apeleze atunci când sunt în căutarea unui cadou deosebit. O astfel de ladă de zestre costă între 3.000 şi 3.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Lăzile de zestre au redevenit un cadou la modă (Video)