Antena Meniu Search
x

Video Lecţie inedită cu drona la Memorialul Comunismului. Elevii din toată ţara au avut parte de poveşti despre trecutul ţării

Fosta închisoare politică de la Sighetu Marmației s-a transformat astăzi în sală de clasă pentru elevii din toată țara, la o lecţie deschisă pe internet. Cu ajutorul unei drone, şcolarii au participat la o oră de istorie altfel. Vizitând memorialul victimelor comunismului, au învățat despre istoria recentă a țării noastre.

de Redactia Observator

la 27.05.2021, 16:43

Vezi și

''Copiii vor să vadă şi imaginea simbol a Memorialului, care este în spatele nostru, şi o să ne îndreptăm spre cortegiul sacrificatilor. Este vorba de 18 siluete umane care se îndreaptă către acest zid şi este condus de un om fără cap către un drum care le închide orizontul, deci nu mai au nicio scapare, nicio ieşire.'' 

Elevi din toate colţurile ţării au vizitat astăzi memorialul victimelor comunismului de la Sighetul Marmaţiei. Locul în care şi-au găsit sfârşitul figuri reprezentative ale perioadei interbelice. Lecţia a fost ţinută de Adriana Bălaj, profesoară de istorie din Timișoara. 

Imaginile surprinse de dronă au completat informaţiile primite

Clădirea fostei închisori comuniste le-a fost copiilor sală de clasă. Iar imaginile transmise în direct de dronă au adăugat emoţie informaţiilor pe care elevii le citiseră deja în manuale. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Dobeș, muzeograf: În ceea ce privește personalitățile încarcerate aici vorbim despre demnitarii din perioada interbelică a României. Au fost încarcerați 4 prim-miniștri ai României interbelice, 5 guvernatori ai Băncii Naționale, zeci de miniștri și secretari de stat, peste 50 de clerici și ierarhi.

Printre ei şi prim-ministrul Iuliu Maniu arestat în 1947, încarcerat la Sighet în 1951, şi decedat în închisoare în anul 1953. 

Adriana Bălaj, profesoară: În primul rând, consider că elevii trebuie să cunoască trecutul pentru a evita ca acesta să se repete. Ne dorim ca elevii şi copiii din întreaga ţară şi lume să participe în fiecare zi la păstrarea păcii în lume şi a toleranţei. 

Lecția transmisă live face parte din proiectul "Educație la înălțime", prin care coordonatorii își doresc să transmită elevilor informaţii din cele mai reprezentative zone ale ţării. 

Adrian Robe, inițiator proiect: E o mare provocare să găsim locurile acestea. Trebuie să fie și pitorești, să avem și semnal la net, să fie și relevante pentru lecția pe care o avem noi, dar o facem cu drag pentru că știm că ne văd copiii. Am reușit până acum să strângem peste 1500 de școli. 

Prin intermediul aceluiaşi proiect, elevii au avut parte şi de o lecţie interactivă de geografie în Delta Dunării, în care au vorbit inclusiv despre impactul poluării asupra acestei zone unice în Europa.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Lecţie inedită cu drona la Memorialul Comunismului. Elevii din toată ţara au avut parte de poveşti despre trecutul ţării