Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lecție usturătoare de turism, de la bulgari. Condiții mai bune, prețuri chiar și patru ori mai mici

Bulgarii ne predau încă o dată lecţia usturătoare a turismului, înainte să înceapă sezonul concediilor. Mii de români au ales să-şi rezerve la ei vacanţele de Paşte şi 1 Mai. Chiar şi acum, litoralul bulgăresc este însufleţit de turişti.

de Redactia Observator

la 12.04.2019 , 21:20

Bulgarii ne predau încă o dată lecţia usturătoare a turismului, înainte să înceapă sezonul concediilor. Mii de români au ales să-şi rezerve la ei vacanţele de Paşte şi 1 Mai. Chiar şi acum, litoralul bulgăresc este însufleţit de turişti. La Nisipurile de Aur, gazdele pregătesc camerele şi meniul, la preţuri chiar şi de patru ori mai mici decât în staţiunile noastre. Între timp, pe litoralul românesc nu se vede nicio mişcare. 

La Nisipurile de Aur sezonul pare să fi început de multă vreme. Unii dintre musafiri vin, alţii pleacă, iar autocarele stau la rând pentru a-i debarca pe turişti.

Pentru vacanţele de Paşte şi 1 Mai, bulgarii se aşteaptă la o avalanşă de oaspeţi români.

Vezi și

În jur de 20.000 de români petrec anual Paştele în staţiunile de pe litoralul bulgăresc. De aceea pregătirile se fac din timp.

Nu la fel se întâmplă şi în staţiunile româneşti, unde, deşi sezonul bate la uşă, nimeni nu pare preocupat să ademenească turişti.

Una dintre staţiunile cu cele mai multe clădiri lăsate de izbelişte îi dezamăgeşte pe turişti an de an. Familiile care vor veni la Eforie Nord în acest sezon estival vor avea parte de acelaşi peisaj dezolant. Hotelurile lăsate în paragină sunt un pericol pentru trecători.

Dincolo de graniţă, odată cu peisajul se schimbă şi preţurile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt preţuri la un hotel de cinci stele, în regim all inclusive. Spre comparaţie, pentru weekendul de Paşte, un turist plăteşte în Mamaia 275 de euro pe noapte. Fără să beneficieze de aceleaşi servicii.

Sejururile all-inclusive sunt cheia succesului pe litoralul bulgăresc. Aşa se face că aproximativ un milion de români aleg staţiunile din Bulgaria în fiecare an. Totul spre bucuria comercianţilor locali.

Înapoi pe litoralul românesc, nu găsim nici pe departe acelaşi interes.

Deşi din 2016 numărul turiştilor a crescut chiar şi cu 20 de procente pe litoralul românesc, managerii localurilor de aici, din Costineşti, par să nu fi investit în afacerea lor, aşa că turiştii ajung să se mulţumească cu ce le este oferit.

Pachetele pentru vacanţa de Paşte s-au vândut în proporţie de 80 la sută şi în staţiunea bulgărească Albena. Un pachet de 4 nopţi la ultra all-inclusive costă aici 240 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Lecție usturătoare de turism, de la bulgari. Condiții mai bune, prețuri chiar și patru ori mai mici