Antena Meniu Search
x

Video Lecţii de prim ajutor pentru elevii din Ploieşti. Campania, demarată de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean

Acordarea primului ajutor medical, învăţat încă din şcoală. Este noua campanie demarată de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti cu scopul de a-i învăţa pe liceenii din întreg judeţul să ofere primul ajutor atunci când este nevoie. Totodată, medicii îşi propun ca prin interacţiunea cu tinerii să schimbe percepţia prahovenilor despre unitatea medicală, văzută drept spital al morţii.

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 08:24

Vezi și

Medici, paramedici SMURD şi asistenţi din cadrul UPU Ploieşti au sosit ieri la Colegiul Naţional ''Nicolae Iorga'', din Vălenii de Munte. Liceenii au asistat la cursuri de resuscitare şi acordare a primului ajutor medical. 

Violeta Tănase, şef UPU Ploieşti: Ne-am pornit cu ideea de la Ziua Europeană a Resuscitării, iar de la această idee a înflorit gândul de a face un astfel de maraton, practic să parcurgem săptămână după săptămână majoritatea dacă nu toate liceele prahovene. 

Astfel de cursuri pot face diferenţa între viaţă şi moarte. 

Ramona Şerban, medic UPU Ploieşti: Sper să rămână cu o amintire plăcută şi cu ceva informaţii care să-i ajute pe mai departe. Poate nu vor avea nevoie de asta, nu ne dorim să astfel de situaţii, dar întotdeauna e bine să fim pregătiţi. 

Maria Andrei, director Colegiul Naţional ''Nicolae Iorga'': Este important pentru viaţa lor, pentru familiile lor şi, de ce nu, noi îi pregătim pentru viaţă. 

Elevii au fost impresionaţi de iniţiativa medicilor

Radu Moise, elev: Cursurile acestea sunt foarte importante deoarece ne învaţă să acordăm primul ajutor, un lucru foarte important pe care, din fericire, începe să se pună din ce în ce mai mult accent.  

Vlad Moise, elev: Într-o situaţie reală putem salva vieţi ştiind aceste manevre de resuscitare şi parametrii de prim ajutor. 

Chiar dacă această campanie abia a început, cursurile sunt deja solicitate şi în alte unităţi şcolare. Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti este una dintre ele şi îi aşteaptă pe medici să vină în sprijinul studenţilor săi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Lecţii de prim ajutor pentru elevii din Ploieşti. Campania, demarată de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean