Antena Meniu Search
x

Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, contestată la Curtea Constituțională a României

Alocaţiile copiilor nu se schimbă. Avem lege, dar nu avem bani să o aplicăm. Premierul Orban a anunţat astăzi că alocaţiile nu se vor dubla de la 1 august, aşa cum se ştia.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 22.06.2020, 22:25

Vezi și
  • Legea prevedea ca alocațiile să crească la 300 de lei pentru fiecare copil și la 600 de lei pentru copiii cu dizabilități.
  • Klaus Iohannis a promulgat legea la începutul anului.

Nu avem o dată clară deocamdată pentru când se vor dubla alocațiile. Premierul a anunțat că se va stabili un calendar pentru creşterea alocaţiilor. 

Practic, Guvernul susţine că le va majora progresiv până se va ajunge la dublarea acestora, dar nimeni nu spune cu cât exact şi nici când ar urma să fie prima etapă de majorare. 

Pe de altă parte, o lege votată recent de Parlament împiedică Guvernul să mai amâne dublarea alocaţiilor. Cabinetul Orban a anunţat însă că va ataca la CCR legea pe motiv că nu a fost prevăzută în proiect şi sursa de finanţare. 

Legea care prevede dublarea alocaţiei de stat pentru copii a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la începutul acestui an. 

Astfel, alocaţia ar creşte de la 150 de lei la 300 de lei, iar pentru copiii cu dizabilităţi ar ajunge la 600 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, contestată la Curtea Constituțională a României