Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O nouă lege ne obligă să plătim toate pungile de plastic

O nouă lege ne obligă să plătim toate pungile de plastic pe care le cumpărăm, inclusiv pe cele de la raioanele de fructe şi legume. Chiar dacă Ministerul Mediului se laudă că scopul final este ca vânzătorii să înlocuiască pungile cu unele biodegradabile, până atunci cel care plăteşte este clientul.

de Redactia Observator

la 09.07.2019 , 21:41

O nouă lege ne obligă să plătim toate pungile de plastic pe care le cumpărăm, inclusiv pe cele de la raioanele de fructe şi legume. Chiar dacă Ministerul Mediului se laudă că scopul final este ca vânzătorii să înlocuiască pungile de plastic cu unele biodegradabile, până atunci cel care plăteşte este tot clientul. Taxele se aplică de luna viitoare.

O pungă pentru roşii, una pentru ardei şi încă una pentru piersici. Aşa cumpărăm cei mai mulţi dintre noi legume din supermarket. O dată ajunşi acasă, punem fructele şi legumele în frigider, iar punguţele de plastic ajung la gunoi. 

Guvernanţii au decis că e vremea să plătim pentru risipă.  

Vezi și

Producătorii ambalajelor bio spun că vor face pungi speciale pentru legume şi fructe, la fel de rezistente precum cele din plastic 

Până ce magazinele îşi vor reînnoi stocurile, clienţii vor plăti. 

Iar asta înseamnă că pungile fie vor avea un cod de bare, fie la cântărirea legumelor şi fructelor, valoarea pungii se va adăuga automat. 

Noua lege intră în vigoare la începutul lunii august. Şi ecotaxa pentru pungile de la casă s-a mărit de la 10 bani la 15. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » O nouă lege ne obligă să plătim toate pungile de plastic