Antena Meniu Search
x

Video Legea care reduce cozile la Poliţie a fost promulgată: Cazierul judiciar va fi eliberat și în format online

Adio cozi la Poliţie pentru eliberarea cazierului juridic! Documentul va putea fi eliberat online. Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a semnat legea care simplifică procedura eliberării documentului. Numai că modificările vor intra în vigoare abia peste 6 luni. Până acum, doar cererea pentru cazierul juridic putea fi completată online, dar documetul se va elibera la secţia de poliţie. 

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 20:10

Vezi și

Certificatul de cazier judiciar se va elibera și electronic. Legea a fost promulgată, marți, de președintele Klaus Iohannis. Cazierul judiciar va putea fi obținut și în format electronic, potrivit legii adoptată de Parlament și priomulgată, marți, de președintele Klaus Iohannis.

Legea care reduce cozile 

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice”, se menționează în lege.

În termen de șase luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar, scrie Mediafax.

Legea a fost adoptată pe 7 decembrie de Camera Deputaților, cu 250 de voturi „pentru”, două „contra” și două abțineri. Certificatul de cazier judiciar este documentul eliberat persoanelor, care atestă situația judiciară a acestora. Certificatul de cazier judiciar este valabil 6 luni de la data eliberării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Legea care reduce cozile la Poliţie a fost promulgată: Cazierul judiciar va fi eliberat și în format online