Video

Preotul Constantin Necula dezvăluie care este secretul lemnului Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul

De Redactia Observator.
Publicat: 29.04.2021, 20:59.
Actualizat: 29.04.2021, 21:30

Doi oameni ai Bisericii s-au întâlnit pentru a vorbi despre Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul: preotul ortodox Constantin Necula şi preotul catolic Francisc Doboş.

Constantin Necula: Când l-au răstignit pe domnul Iisus există două legende ale Sfintei Cruci. Pe de-o parte, că au luat lemnul unei mese făcută de Iosif, pe care o lăsase în grija meșterului care-l învățase să fie lucrător în lemn, pentru că atunci se reconstruia templul. Iar lemnul acela fusese pus pentru a susține ușa. Era prea greu, l-au dat jos. Ca să-și bată de joc de Iosif, l-au pus să facă o masă, iar lui Iosif i-a ieșit. Masa aia, fiind foarte grea, nu a putut s-o ducă în Nazaret. A lăsat-o acolo unde este Mănăstirea Sfintei Cruci.

Constantin Necula: După a doua teorie, pentru a-l batjocori pe Cristos, l-au răstiginit pe un braț de lemn care făcea trecerea dinspre Ierusalim spre Gheena. Pe lemnul acela era toată scursura de gunoi a Ierusalimului. Nimeni nu știa, în schimb, că e o bucată din lemnul Pomului Cunoașterii din Mijlocul Raiului. Asta e taina.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Ploaie de foc pe cerul Israelului. Iron Dome-ul a interceptat zeci de rachete către Tel Aviv. O clădire Hamas cu 13 etaje din Gaza a fost distrusă de bombardamente
1
Extern • pe 11.05 la 23:41

A doua noapte de război între Israel și Fâșia Gaza. Militanții palestinieni din Gaza au tras peste 100 de rachete asupra Israelului în urma distrugerii unui bloc rezidențial din Gaza. O clădire din suburbia Holon din Tel Aviv a fost lovită, iar un autobuz gol și mai multe mașini au luat foc. Cel puţin 28 de oameni au murit în enclava palestiniană și 2 în Israel.