Antena Meniu Search
x

Video Preotul Constantin Necula dezvăluie care este secretul lemnului Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul

Doi oameni ai Bisericii s-au întâlnit pentru a vorbi despre Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul: preotul ortodox Constantin Necula şi preotul catolic Francisc Doboş.

de Redactia Observator

la 29.04.2021, 21:30

Vezi și
  • Preotul Constantin Necula dezvăluie tainele Crucii pe care a fost răstignit Iisus.

Constantin Necula: Când l-au răstignit pe domnul Iisus există două legende ale Sfintei Cruci.  Pe de-o parte, că au luat lemnul unei mese făcută de Iosif, pe care o lăsase în grija meșterului care-l învățase să fie lucrător în lemn, pentru că atunci se reconstruia templul. Iar lemnul acela fusese pus pentru a susține ușa. Era prea greu, l-au dat jos. Ca să-și bată de joc de Iosif, l-au pus să facă o masă, iar lui Iosif i-a ieșit. Masa aia, fiind foarte grea, nu a putut s-o ducă în Nazaret. A lăsat-o acolo unde este Mănăstirea Sfintei Cruci.

Constantin Necula: După a doua teorie, pentru a-l batjocori pe Cristos, l-au răstiginit pe un braț de lemn care făcea trecerea dinspre Ierusalim spre Gheena. Pe lemnul acela era toată scursura de gunoi a Ierusalimului. Nimeni nu știa, în schimb, că e o bucată din lemnul Pomului Cunoașterii din Mijlocul Raiului. Asta e taina.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Preotul Constantin Necula dezvăluie care este secretul lemnului Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul