Antena Meniu Search
x

Fenomenul live-urilor din trafic ia amploare. În goana după like-uri, șoferii se uită mai mult la telefon decât la drum

Telefonul mobil devine inamicul şoferilor, atunci când este folosit la volan. O spun poliţiştii care au dat mii de amenzi, doar în Capitală. Atenţie, mare! De săptămâna viitoare, controalele se vor înmulţi. Chiar şi aşa, fenomenul live-urilor din trafic ia amploare.

Vezi și

Telefonul mobil devine inamicul şoferilor, atunci când este folosit la volan. O spun poliţiştii care au dat mii de amenzi, doar în Capitală. Atenţie, mare! De săptămâna viitoare, controalele se vor înmulţi. Chiar şi aşa, fenomenul live-urilor din trafic ia amploare. În câteva minute am găsit dovezi că în toată ţara sunt şoferi care se uită mai mult la telefon decât la trafic. Doar în faţa camerei de filmat, concluzia e unanimă: telefonul poate lua vieţi într-o secundă.

La o simplă căutare pe Facebook, în doar trei minute, am găsit cinci tineri care erau transmiteau live din trafic. Unii dintre ei aveau şi copii în maşină. Le-am scris. Niciunul nu a vrut sa răspundă la întrebarea: cat este de periculos? 

De la începutul anului, doar în Capitală, poliţiştii au dat peste 11 mii de amenzi celor care foloseau telefonul la volan sau nu purtau centura de siguranţă. De săptămâna viitoare controalele se vor intensifica.

Nouă romani au murit în Ungaria, din cauza șoferului care era atent la telefon. Alți trei tineri au murit în Olt şi Vrancea, în timp ce cursa era transmisă pe internet. Observator a demarat campania "STOP live pe Facebook la volan. Dă like vieţii!".

Petiţia noastră, pentru o monitorizare mai rapidă a live-urilor de la volan, a adunat 33 de mii de semnături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Fenomenul live-urilor din trafic ia amploare. În goana după like-uri, șoferii se uită mai mult la telefon decât la drum