Antena Meniu Search
x

Localități din România, carantinate după ce au depășit 8 infectări la mia de locuitori

Cu o incidenţă de peste trei infectări la mia de locuitori, municipiul Suceava a intrat în scenariul roşu din această noapte. Iar aseară s-a luat decizia carantinării şi pentru muncipiul Zalău, care a depăşit pragul de 8 infectări la mia de locuitori. Municipiul Iaşi este şi acesta la un pas de a depăşi rata incidenţei de trei infectări, urmând să fie impuse măsurile restrictive la nivelul oraşului.

de Redactia Observator

la 03.11.2020, 08:52

Vezi și
  • Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei au depășit bariera de 8 infectări la mia de locuitori.
  • În Iași și în Suceava sunt pregătite măsuri aspre pentru combaterea coronavirusului.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Aproape 400 de persoane din municipiul Suceava sunt infectate cu sars-cov-2. Creșterea alarmantă din ultimele zile a dus la o decizie drastică - orașul intră în scenariul roșu.

Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt DSP Suceava: Este recomandat de evitat aglomeraţiile, de protejare maximă în zona târgurilor, a pieţelor, în staţiile de autobuz, în mijloacele de transport în comun.

Închiderea sectorului HoReCa la interior, timp de două săptămâni, îi descurajează complet pe proprietarii de restaurante şi cafenele.

Liviu Condurache, proprietar cafenea: Nu ştiu dacă vom supravieţui, din punct de vedere economic am făcut foarte multe investiţii în dezinfectanţi. Vom investi în plus ca să încercăm să încălzim terasa, dar terasa este şi ea cu locuri limitate, vine frigul, vin ploile, vine vântul, vine zăpada, lumea nu prea va mai ieşi.

Numărul mare de noi infectări se reflectă cel mai mult în Spitalul Judeţean Suceava.

Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava: La nivelul spitalului - un număr de 198 de pacienţi COVID confirmaţi. Avem un singur pat liber în ATI COVID şi dintre aceşti pacienţi, cinci sunt ventilaţi mecanic.

Începând de astăzi, 15 unităţi de învăţământ din municipiul Suceava vor funcţiona în scenariul roşu.

Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct ISJ Suceava: Legea spune că învăţământul preşcolar şi învăţământul primar, de regulă, trebuie făcut faţă în faţă, că nu se poate să ţii copilul de la clasa pregătitoare acasă şi să mai pui şi un părinte care să stea lângă el.

La Iaşi, sfârşitul de săptămână le-a dat emoţii mari autorităţilor. Chiar dacă rata de infectare s-a apropiat de 3 la mia de locuitori, deocamdată nu s-au luat măsuri.

Ovidiu Mihaiuc, consilier Prefectura Iași: Nu am atins cifra de 3 la mia de locuitori încă. Dacă vom ajunge la această rată, vom avea la dispoziţie, practic, 48 de ore să vedem care sunt măsurile care trebuiesc luate.

Totodată mai multe localităţi au deja impuse resricţii în judeţul Iaşi din cauza ratei mare de trasmitere conunitară. Totuşi, până acum, nu s-a dispus carantinarea nici unei localităţi. În acest moment, la nivelul judeţului Iaşi, 42 de şcoli şi alte 93 de clase îşi desfăşoară activitatea exclusiv online.

Judeţul Sălaj a devenit, duminică, primul judeţ din România cu o rată a incidenţei de peste 5 la mia de locuitori. Iar aseară s-a luat şi decizia carantinării timp de 14 zile a muncipiului Zalău şi a oraşelor Jibou şi Cehu Silvaniei, după ce acestea au depăşit pragul de 8 infectări la mia de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Localități din România, carantinate după ce au depășit 8 infectări la mia de locuitori