Antena Meniu Search
x

Locuinţele se scumpesc în 2016

Locuinţele se scumpesc în 2016. Preţurile vor creşte şi cu câteva mii de euro, pentru orice tip de construcţie nouă.

Vezi și

 Locuinţele se scumpesc în 2016. Preţurile vor creşte şi cu câteva mii de euro, pentru orice tip de construcţie nouă. Dezvoltatorii spun că, în ultima perioadă, costurile privind forţa de muncă şi materialele de construcţie s-au mărit cu până la 20 la sută. Iar asta se va resimiţi şi în preţurile plătite de clienţi.

Costul cu manopera în cazul construcţiei de locuinţe a crescut cu intra carton 15 - 25% în ultimul an. Asta va conduce la o creştere a preţurilor de vânzare cu până la 10%, potrivit dezvoltatorilor. De exemplu, la un dezvoltator din nordul capitalei, diferenţa va fi de 5000 - 6000 de euro pentru fiecare locuinţă.

Scumpirea este justificată de dezvoltatori prin faptul că forţa de muncă a devenit mai scumpă. Mai ales în perioada rece, când se construişte mai puţin, iar mulţi dintre muncitori pleacă în alte ţări.

Schimbarea condiţiilor pentru programul Prima Casă sau stoparea lui ar putea influenţa şi mai mult preţul locuinţelor, începând cu anul 2016. În 2015, aproape 30.000 de români şi-au cumpărat o locuinţă prin programul garantat de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Locuinţele se scumpesc în 2016