Antena Meniu Search
x

Locuinţele vor fi mai ieftine în 2014

Locuinţele vor fi mai ieftine iar creditele mai accesibile în acest an. La fel cum s-a întâmplat în ultimii 5 ani, ne asigură analiştii.

Vezi și

În funcţie de zonă şi oraş, preţurile vor scădea în medie cu 5%.

Ieftinirea locuinţelor deschide poarta băncilor pentru cei cu bugete mai mici.

În 2013, locuinţele s-au ieftinit în medie cu 8 procente.

În decembrie, preţul metrului pătrat a coborât la 898 de euro, cu 80 de euro mai puţin faţă de aceaşi lună a anului 2012. Iar tendinţa va continua şi în 2014.

În medie nu ne putem aştepta ca preţurile să scadă în 2014 mai mult decât în 2013. Asta înseamnă undeva la 5 la sută în medie. În unele zone poate cu 10 în alte zone să crească cu 1,2 la sută, a spus DRAGOȘ VÎLCEANU, PREŞEDINTE ASOC. BROKERILOR IMOBILIARI.

Aşa se face că în cartierul Aviatorilor din Capitală preţurile vor creşte, în timp ce în sud acestea vor scădea chiar şi cu zece procente. Iar în privinţa creditelor, toate vor fi mai accesibile, mai ales cele în lei.

Vom asista, cel puţin până în vară, la o uşoară reducere a dobânzilor la lei. Creditul în lei nu are acel risc valutar care şi-l asumă o persoană fizică care are salariul în lei şi ia credit în euro, spune Lucian Anghel, analist economic.

Analiştii spun că 2014 ar putea fi ultimul an cu scăderi generalizate ale preţurilor locuinţelor, mai ales dacă economia îşi revine cu adevărat din criza economică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Locuinţele vor fi mai ieftine în 2014