Meniu LIVE
Search
x

Locuitorii unei comune din Timiş se plâng de condiţiile oferite de autorităţi, deşi ei plătesc inclusiv taxă de înfrumuseţare

Străzi neasfaltate, gunoaie şi localnici care nu pot ieşi la plimbare decât cu cizme de cauciuc, din cauza noroiului. Aşa arată Moşniţa Nouă, o localitate aflată la doar 10 kilometri de Timişoara. Ce îi revoltă pe oameni este că, deşi comuna arată cum arată, de ani buni plătesc câte 40 de lei pe gospodărie ca taxă de înfrumuseţare.

De Iulia Pop la 04.02.2021, 09:44
Vezi și
  • Locuitorii din Moşniţa Nouă plătesc taxă de înfrumuseţare, 40 de lei pe gospodărie.

După fiecare ploaie, începe lupta cu noroaiele. Comuna Moșnița Nouă, limitrofă Timișoarei, se dezvoltă rapid, dar nu foarte armonios. Asta chiar dacă oamenii de aici plătesc o taxă de înfrumusețare de 40 de lei pentru fiecare gospodărie.

Potrivit GPS-ului, suntem la trei kilometri de intrarea în Timişoara. Faptul că avem pe această stradă din Moşniţa o maşină de teren e un mare avantaj. Oamenii cu care am vorbit spun că au făcut nenumărate sesizări la Primărie însă, până acum, ei au trebuit să îşi aducă piatra pe drum.

În altă parte a comunei, gunoaiele s-au adunat peste tot.

Taxa de înfrumuseţare este folosită la curăţenie, conform autorităţilor locale

Gheorghe Kadar, viceprimar: Cred că formularea însăşi a taxei de înfrumuseţare a fost puţin greşită şi aici cred că ar trebui să ne asumăm. În această taxă nu vorbim de înfrumuseţare în sensul de a planta panseluţe şi alte plante decorative ci am folosit banii la înfiinţarea unui nou centru de colectare selectivă. 

Primăria susține că banii colectați din taxa de înfrumuseţare se folosesc şi la curăţenia de toamnă și de primăvară. O soluție pentru drumurile pline de noroi încă nu există, iar munţii de gunoaie continuă să crească.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Locuitorii unei comune din Timiş se plâng de condiţiile oferite de autorităţi, deşi ei plătesc inclusiv taxă de înfrumuseţare