Antena Meniu Search
x

LOVITURĂ! Magistrații AU DECIS! Președintele Iohannis a rămas DEFINITIV fără casa de pe Bălcescu, de la Sibiu

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti s-au pronunţat astăzi în dosarul privind casa pierdută definitiv în urma procesului de la Curtea de Apel Braşov, împotriva deciziei familia preşedintelui formulând o contestaţie în anulare.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti s-au pronunţat astăzi în dosarul privind casa pierdută definitiv în urma procesului de la Curtea de Apel Braşov, împotriva deciziei familia preşedintelui formulând o contestaţie în anulare. Astăzi, magistrații au decis să respingă contestația în anulare, președintele pierzând astfel orice cale de atac la decizia definitivă a judecătorilor.

Preşedintele va fi nevoit să restituie statului român banii încasaţi din chirie.

"Ia act de renunţarea la cererea de intervenţie. Respinge contestaţia în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa.", se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul instanţelor de judecată din Argeş.

Conform aceleiaşi surse, hotărârea Curţii de Apel Piteşti este irevocabilă.

Judecarea contestaţiei în anulare s-a încheiat pe 15 februarie, instanţa amânând atunci pronunţarea cu o săptămână.

Contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanţei din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis atunci o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la o altă curte de apel din ţară, decizia fiind definitivă.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul. În urma articolelor apărute în presă, Carmen şi Klaus Iohannis susţineau că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor.

Carmen şi Klaus Iohannis au depus o contestaţie în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Braşov un proces privind imobilul din centrul Sibiului.

Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, din care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.

În anul 1997 casa a fost cumpărată de chiriaşi, iar în 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat imobilul au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea, iar foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar la jumătatea lunii noiembrie 2015 preşedintele Klaus Iohannis a făcut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Braşov, care a menţinut decizia Tribunalului Braşov.

Carmen şi Klaus Iohannis au cerut atunci strămutarea dosarului.

În aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, care trebuie să se pronunţe pe o contestaţie în anulare depusă de famillia Iohannis.

Dacă judecătorii îi vor respinge, miercuri, contestaţia în anulare formulată de casa de avocatură angajată familia Iohannis, preşedintele va pierde imobilul şi va fi nevoit să restituie statului român banii încasaţi din chirie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » LOVITURĂ! Magistrații AU DECIS! Președintele Iohannis a rămas DEFINITIV fără casa de pe Bălcescu, de la Sibiu