Antena Meniu Search
x

Reprezentanţii CNAIR au decis sistarea lucrărilor de pe Autostrada Soarelui

Restricţiile de circulaţie au fost ridicate, problemele rămân însă pe Autostrada Soarelui. Cu o zi înainte de un nou sfârşit de săptămână în care mii de români sunt aşteptaţi pe litoral, autorităţile au decis să oprească lucrările de reabilitare ale drumului de mare viteză. Au eliberat cele două benzi de circulaţie şi au facut noi marcaje. Au lăsat în urmă petece de asfalt şi kilometri buni acoperiţi cu plăci de beton. Nu a fost timp suficient, se apără drumarii, care vor aştepta acum alte trei luni ca să reînceapă reabilitarea autostrăzii.

de Redactia Observator

la 11.06.2020, 23:25

Vezi și
  • 57 de kilometri din autostradă ar fi trebuit reabilități.
  • Lucrările ar urma să se reia de la mijlocul lunii septembrie.

După ce în minivacanţa de Rusalii, turiştii au circulat pe drumul spre mare bară la bară, făcând slalom printre şantiere, astăzi, drumarii au pregătit Autostrada Soarelui pentru un nou weekend. 

La ora 10, cu lopeţile în mâini, muncitorii se pregăteau să redeschidă cele două benzi spre Constanţa. Reprezentanţii CNAIR promit un weekend fără ambuteiaje pe Autostradă. Soluţiile găsite: sistarea lucrărilor şi ridicarea restricţiilor de circulaţie. 

Sunt ultimele pregătiri pentru deschiderea traficului pe cele două benzi. Acele balize vor fi înlăturate astfel încât se va putea circula pe două benzi spre Constanța. 

Aproape trei luni au încercat drumarii să repare două porţiuni de autostradă: una de 27 de kilometri, spre Constanţa, şi alta de 30 de kilometri, spre Bucureşti. Nimic nu le-a stat în cale. Din cauza restricţiilor de circulaţie, şoseaua a fost liberă. Astăzi, o echipă Observator a tras linie. Din cei 57 de kilometri, nu au reparat nici jumătate. 

Reabilitarea autostrăzii, cel puțin pe sensul București-Constanța, se termină aici, la kilometrul 33. Se vede clar îmbinarea stratului de asfalt cu betonul vechi, pe care-l știam cu toții. De aici în colo, alți trei kilometri se merge pe stratul de beton. 

Reprezentanții CNAIR susțin că "am reparat dalele armate de dedesubt. Pe porţiuni. Unde erau foarte degradate. Deci a fost un şah aşa. După care am aşternut deasupra două straturi de asfalt".

Compania de Drumuri le promite şoferilor că vor circula cu 80 de kilometri pe oră pe porţiunile redeschise astăzi, şi nu cu 30, cum s-a întâmplat în weekend. 

Viteza maximă legală de 130 de kilometri pe oră rămâne, însă, un vis îndepărtat. 

Specialiștii sunt de părere că "ori facem drumuri sigure, ori remediem aceste probleme, ori ne facem că facem. Lucrările puteau începe şi mai devreme, având în vedere că vremea a permis să se lucreze". 

Muncitorii spun că se vor reîntoarce pe autostradă pe 15 Septembrie. Mai au timp încă un an, conform contractului, să termine reparaţiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Reprezentanţii CNAIR au decis sistarea lucrărilor de pe Autostrada Soarelui