Antena Meniu Search
x

Lunetiștii, ochii trupelor speciale, discreţi, dar întotdeauna vigilenţi

Discreţi, dar întotdeauna vigilenţi. Aşa sunt caracterizaţi cei care, din adăpostul umbrelor, asigură securitatea celor mai importante evenimente din ţară şi de peste hotare.

de Redactia Observator

la 01.12.2019, 17:42

Vezi și

Discreţi, dar întotdeauna vigilenţi. Aşa sunt caracterizaţi cei care, din adăpostul umbrelor, asigură securitatea celor mai importante evenimente din ţară şi de peste hotare. De 1 decembrie, însă, lunetiștii fac un pas în faţă și ne arată nu doar pasiunea lor pentru muncă, ci şi cât este de dificilă.

Cu peste 1000 dintre cele mai grele misiuni în palmares, Nils este unul dintre cei mai vechi lunetiști ai Poliției Române. Are o carieră de mai bine de 25 de ani, iar acum este șeful lunetiștilor Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale.

În misiune, folosește o armă care cântărește peste 7 kilograme. Țeava are peste o jumătate de metru lungime, de mare precizie. Nils este unul dintre cei care au asigurat paza celor mai puternici oameni de pe planetă.

Poliția Română nu are încă un poligon pentru lunetiști, așa că, pentru antrenamente, sunt folosite poligoanele altor structuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Lunetiștii, ochii trupelor speciale, discreţi, dar întotdeauna vigilenţi