Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mămicile născuţilor prematuri la Baia Mare au donat pentru achiziţionarea unui incubator în spitalul din Maramureş

Şi-au petrecut primele zile din viaţă şi chiar luni într-un incubator, dar au ieşit învingători.

de Redactia Observator

la 18.11.2017 , 21:36

Şi-au petrecut primele zile din viaţă şi chiar luni într-un incubator, dar au ieşit învingători. Iar părinţii copiilor care s-au născut prematur vor să arate şi altora că pot fi salvaţi. 

Sunt imagini din primele zile de viaţă ale copiilor născuţi prematur. Firavi şi cu şanse mici de supravieţuire, dacă în spital nu există incubatoare suficiente. 

Aşa arătau în urmă cu câteva luni prematurii născuţi la spitalul din Baia Mare. Astăzi, sunt învingători. I-am găsit dansând. Îmbrăcaţi de gală, de mână cu părinţii lor. 

Vezi și

Alesia avea doar 800 de grame la naştere. A primit nota 3. Timp de 52 de zile a stat în spital, iar medicii de la neonatologie au reuşit să facă minuni. "A trecut. Mulţumim doamnei doctor că a avut grijă de noi. Suntem bine. Şi neurologic, şi tot. Şi-acuma dansăm.", se bucură mama Alesiei. Doctor Margareta Parvanoiu, șef Secție Neonatologie: "Astăzi are un an şi 3 luni şi are 8 kilograme. Şi suntem foarte mândri de ea. 10, pentru cum a evoluat şi pentru cum s-a dezvoltat ulterior."

Pe acelaşi subiect

Tot nota zece au primit-o şi ceilalţi copii. Însă, doar părinţii ştiu cât de mult s-au luptat. În spitale din România, deseori medicii fac minuni, dar au nevoie de ajutor. În toată ţară, ar mai fi nevoie de încă 700 de incubatoare. 

"S-a născut cu 2 kg 460. Este greu să ai un copil. Să ai şi un copil care este prematur, este de două ori mai greu şi de două ori mai frumos.", spune o mămică. 

Şi tocmai pentru că ştiu prin ce au trecut, acum vor să ajute. Sorina Pintea, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. "Acest eveniment este dedicat strângerii de fonduri pentru achiziţionarea unui incubator şi a unor pătuţuri speciale pentru copiii cu nevoi speciale, născuţi prematur." 

La fiecare cinci ore, moare un copil care nu a împlinit nici un an de viaţă. România este ţara în care 1 din 10 copii se naşte înainte de termen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Mămicile născuţilor prematuri la Baia Mare au donat pentru achiziţionarea unui incubator în spitalul din Maramureş