Antena Meniu Search
x

Machiajul de vară, între nevoie și exces

Canicula şi masca sunt ingredientele sigure pentru un ten cu probleme, iar dacă în ecuaţie adăugăm şi machiajul, rezultatul poate fi un ten încărcat, cu imperfecţiuni şi chiar probeme medicale.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 08.07.2020, 10:51

Vezi și
  • Demachierea este cea mai importanta.
  • Produsul trebuie aplicat într-un strat foarte subţire.

În această situaţie este necesar un consult la dermatolog, în mod evident. Pentru a nu ajunge în cabinetul medicului, specialiştii în machiaj au câteva recomandări. 

Mai puţin e mai bun, acesta este sfatul makeup artiştilor pe timp de vară. 

Dar să începem cu începutul. Chiar dacă toate doamnele ştiu să se machieze, nu toate o fac aşa cum trebuie. Şi nu toată lumea schimbă rutina odată cu sezonul. Greşit! Spun specialiştii. 

Reporter: De ce trebuie să ţinem cont când vine vorba de machiajul de vară? 

Anca Molnar, make-up artist: Atunci când vine vorba de machiajul de vară ar fi bine să ţineţi cont neapărat de hidratarea pielii. 

Acum că am stabilit că hidratarea este baza machiajului de caniculă, urmează fondul de ten. Şi aici ar fi bine să ţinem cont de textură, şi de cantitate. 

Anca Molnar, make-up artist: Doamnele şi domnisoarele ar trebui să înţeleagă, în primul rând, că produsul trebuie aplicat într-un strat foarte subţire.

Deşi regulile sunt cunoscute, domnişoarele uită de multe ori să le pună în practică. Iar de la un ten încărcat, la adevărate probleme ale pielii, este doar un pas. 

Piluț Ciprian, medic dermatolog: Daca aceste machiaje sunt aplicate prost fara o prealabila curatare si hidratare a tenului exista riscul sa se obstrueze canalele glandulare, canalele care ung pielea si sa apara procesul de foliculita. 

Aşadar... 

Anca Molnar, make-up artist: Demachierea este cea mai importanta atat dimineata inaintea machiajului cat si seara 

Şi crema de protecţie. Dermatologii spun că pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, este obligatoriu să aplicăm produse cu minimum spf 30.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Machiajul de vară, între nevoie și exces