Antena Meniu Search
x

Ministerul român de Externe, informații de ultimă oră după masacrul din Sri Lanka. 35 de cetăţeni străini au murit în explozii

Ministerul Afacerilor Externe a transmis informaţii de ultimă oră după masacrul din Sri Lanka, cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Ministerul român de Externe, informații de ultimă oră după masacrul din Sri Lanka. 35 de cetăţeni străini au murit în explozii - Twitter

Ministerul Afacerilor Externe a transmis informaţii de ultimă oră după masacrul din Sri Lanka, cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Potrivit MAE, Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka, iar autorităţile locale nu au notificat până în prezent ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele exploziilor

”Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprillie 2019, în oraşul Colombo şi în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka.  Reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, a transmis MAE, la solicitarea News.ro.

Până în prezent, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară.

Pe acelaşi subiect

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

Şase explozii s-au produs, duminică, la hoteluri şi biserici din Sri Lanka. Deflagraţiile au avut loc la biserici în Kochchikade, Katuwapitiya şi Batticaloa, dar şi la hotelurile The Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury din capitala Colombo.

Una dintre explozii a fost filmată de camera de bord a unui şofer.

În biserici se celebra slujba de Paştele catolic.

Ultimul bilanţ vorbeşte despre 160 morţi şi 400 de răniţi.

35 de cetăţeni străini au murit în exploziile din Sri Lanka

Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 156 de morţi şi peste 400 de răniţi, relatează AFP.

"Există multe persoane rănite, dintre care multe în stare critică", a declarat o sursă din cadrul poliţiei, care a adăugat că 254 de persoane au fost internate la spitalul din Colombo.

Potrivit acestei surse, cel puţin 64 de persoane au murit la Colombo, 67 de persoane la biserica din Negombo şi alte 25 la biserica de la Batticaloa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ministerul român de Externe, informații de ultimă oră după masacrul din Sri Lanka. 35 de cetăţeni străini au murit în explozii