Antena Meniu Search
x

Măicuțe captive în munți de zăpadă

Tot în Buzău, 20 de măicuţe şi un preot au rămas prizonierii zăpezilor fără mâncare şi fără apă, după ce aleea principală care duce spre mănăstire a fost acoperita de munţi albi

Vezi și

Intrarea în lăcaş pur şi simplu nu se mai vedea. Nici aleea care ducea spre mănăstirea Sfanta Treime aflată la pe un drum naţional, la doar 4 km de Râmnicul Sărat spre Focsani, nu se distingea între troienele înalte de peste 3 metri de zăpadă viscolită.

Rămase fără apă şi fără mâncare, cele 21 de suflete, 20 de măicuţe şi un preot, aveau nevoie de ajutor.

Reprezentanţii Primăriei Râmnicul Sărat, împreună cu 20 de militari le-au venit în ajutor. Dar misiunea a fost una extrem de dificilă. La un moment dat, câteva măicuţe au ieşit în calea salvatorilor, pe o poteca pe unde zăpada era mai mică.

După aproape trei ore, utilajul de deszăpezire a reuşit să desfunde aleea care duce spre lăcaşul de cult, iar apa şi alimentele trimise de autorităţi au ajuns la maici.

Înarmaţi cu lopeti, militarii au îndepartat şi zăpada din curtea mănăstirii şi au creat astfel căi de acces pentru măicuţe.

Calea de acces spre Manastirea Sfanta Treime este acum deschisa. Ramane de vazut pana cand, dat fiind faptul ca de maine, ninsorea si viscolul ar putea pune stapanire din nou pe judetul Buzau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Măicuțe captive în munți de zăpadă