Antena Meniu Search
x

Video Măicuţa Anastasia, doctor pentru trup şi suflet. Povestea unui medic aparte: "Problemele sufleteşti influenţează şi trupul"

Îşi împarte viața între slujirea lui Dumnezeu și vindecarea oamenilor. Face bine la trup și suflet, deopotrivă, și e o prezență aparte într-un spital. Este vorba despre maica Anastasia, aşa cum este ea cunoscută în viaţa monahală, sau despre medicul primar Ana Maria Pah, asa cum scrie pe parafa ei. Crede cu tărie că bolile trupeşti pleacă, de cele mai multe ori, de la o problemă sufletească. Iată povestea ei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 12.12.2022, 17:30

Vezi și

Halatul alb se îmbină perfect cu haina monahală, iar Ana Maria Pah sau maica Anastasia le poartă cu mândrie și responsabilitate pe amandouă. Lucrează de mai bine de o jumătate de an într-un spital din Timişoara şi este o prezenţă aparte pe holurile unităţii sanitare. 

Doctor pentru trup şi suflet

"La mine, cele două se îmbrăţişează, albul cu negrul. Sunt medic primar medicină internă şi specilist cardiologie. Colegii îmi spun Ana. În spital îmi spun doamna doctor şi cei care mă cunosc de când sunt maică îmi spun maica", povesteşte Ana Maria Pah. Întrebată de unde îşi ia energia, răspunde: "Apăi, numai de la Dumnezeu, el e cel care ne dă energie"

Dimineaţa, înainte să ajungă la spital, prima oprire o face la Catedrala Mitropolitană, unde cere  ajutor divinității. "Îi spun "Bună dimineaţa!" şi Îl rog să mă ajute. Noi, ca oameni, suntem şi suflet şi trup. De multe ori, să ştiţi, se influenţează. Problemele sufleteşti, de multe ori, influenţează şi trupul", crede Ana Maria Pah.

Pe acelaşi subiect

Reacţia studenţilor când o văd pe maica Anastasia

Maica Anastasia a ales să urmeze Medicina dupa ce a terminat Facultatea de Teologie, iar în anul III a intrat în mănăstire. Cei mai uimiți de parcursul său sunt studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timișoara, pe care îi îndrumă ca asistent universitar. "Când mă văd nu zic nimic prima dată, rămân foarte uimiţi şi după ce discutăm mă întreabă: Dar de ce sunteţi şi maică, dar cum aţi ajuns?", povesteşte Ana Maria Pah

Cei pe care i-a vindecat spun că este un medic al trupului şi doctor al sufletului. "Afinitatea aceasta spirituală, sufletească, duhovnicească dă un imbold extraordinar celor care se simt bolnavi aici", spune un bărbat. O pacientă mărturiseşte că o strigă "mai mult maica, şi când am venit, maica doctor". "E o prezenţă binevenită şi ne bucurăm că pacienţii sunt foarte fericiţi şi maica are foarte mulţi pacienţi", adaugă Antonina Nicolae, medic radiolog. 

"Eu am pacienţi de diferite confesiuni şi dacă văd că este o problemă, atunci îi trimit ... De exemplu, pe cei ortodocşi îi trimit la biserică, la preot, să se spovedească", spune Ana Maria Pah. Și pentru că toate se întamplă cu un scop, în Ajunul Crăciunului, cand celebrăm Naşterea Domnului, măicuța Anastasia este de gardă, asteptând să vindece şi trupuri şi suflete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Măicuţa Anastasia, doctor pentru trup şi suflet. Povestea unui medic aparte: "Problemele sufleteşti influenţează şi trupul"