Antena Meniu Search
x

Video Maldive, Zanzibar şi Egipt sunt destinaţiile exotice căutate de către români, pentru vacanţa de Crăciun şi Revelion

Românii vor să evadeze de sărbători în locuri exotice. Maldive, Zanzibar şi Egipt sunt destinaţii la mare căutare în această perioadă, mai ales că şi agenţiile de turism au oferte atrăgătoare. Tarifele de Revelion, în anul pandemiei, sunt şi cu 50 la sută mai mici faţă de cele de până acum.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 13.12.2020, 22:04

Vezi și
  • Atraşi de preţurile reduse, românii au ales să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în paradisuri exotice
  • Maldive, Zanzibar şi Egipt sunt printre cele mai căutate destinaţii

De la aproape şapte mii de kilometri depărtare de Bucureşti, pe o insulă din Maldive, Silviu îşi coordonează echipa. Din acelaşi loc de vis, cei doi copii ai lui fac şcoala online. 

Vacanţa de Crăciun în locuri exotice

Silviu Dragomir, antreprenor: Copiii sunt de-a dreptul fascinaţi de tot ce e aici. Diferența de fus orar face posibil învăţatul în program normal și au parte de distracţie în fiecare dimineață. Pot să facă o baie, o plimbare pe malul marii.

Inclusiv sărbătorile de iarnă le vor petrece în acest paradis. Totul cu un preţ. O vacanţă de-o lună de zile pe insula din mijlocul Oceanului Indian costă 20 de mii de euro. 

Silviu Dragomir, antreprenor: În momentul de faţă, pe insulă cred că sunt în jur de 25-30 de români. Unii care, culmea, au venit să lucreze pentru următoarele 6 luni.

De frig şi pandemie va fugi şi Mihaela. 

Vacanţă exotică de Revelion

Mihaela Dragoi: Noi nu am făcut până acum o vacanţă exotică de Revelion şi asta ne-am cam dorit. S-a și potrivit foarte bine cu această variantă de Maldive. Putem merge cu teste, urcăm în avion cu teste. Este o zonă destul de safe. 

Un sejur de Revelion, de şapte zile, cu zbor inclus, costă 1300 de euro de persoană. Tot atât scot din buzunar şi cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în Zanzibar.

În Egipt, însă, tarifele sunt de două ori mai mici: pornesc de la 550 euro de persoană. 

Cosmin Marinof, director agenție turism: Sunt tarife foarte accesibile în acest moment. În general un revelion în Maldive, în trecut costa de la 2000-2500 de euro de persoană. Locuri nu mai sunt. Singurele locuri de Revelion pe care le mai avem disponibile sunt spre Egipt.

Specialiştii îi sfătuiesc pe cei care rezervă concedii în afara ţării să îşi facă şi o asigurare de sănătate sau una de tip storno pentru a putea să-şi recupereze banii în caz de nevoie. 

Ciprian Enea, consultant în turism: Mare atenție ca aceste poliţe să aibă incluse și clauze Covid.

Cosmin Marinof, director agenție turism: O astfel de asigurare costă în jur de 78 lei de persoană.

Sărbători cu specific românesc 

Mulţi nu-şi permit însă vacanţe luxoase, în destinaţii exotice, aşa că vor face sărbătorile de iarnă fie acasă, fie în pensiunile şi hotelurile din ţară. 

''O pensiune, acolo ne petrecem Crăciunul, dar Revelionul o să îl petrecem acasă'', spune un om.

Oriunde am decide să ne petrecem sărbătorile de iarnă, recomandat este să ne facem un test pentru coronavirus înainte, pentru a nu avea suprize. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Maldive, Zanzibar şi Egipt sunt destinaţiile exotice căutate de către români, pentru vacanţa de Crăciun şi Revelion