Vaccinul anticoronavirus ar putea deveni paşaport de călătorie din 2021
Vaccinarea împotriva COVID ar putea să ne decidă vacanţele în străinătate. Mai multe state din întreaga lume au anunţat că nu vor mai permite accesul turiştilor, decât dacă aceştia dovedesc că s-au imunizat. Reacţiile au fost furioase, iar mulţi oameni spun că vor renunţa să mai călătorească în străinătate.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cod galben de ninsori şi viscol în 5 județe, până luni dimineață. Zonele în care stratul de zăpadă va ajunge de 20 de centimetri - HARTĂ
- Mai multe ţări au anunţat, deja, că nu vor permite străinilor să intre decât dacă aceştia s-au vaccinat.
- Călătoriile cu avionul au înregistrat o scădere de 90% faţă de anul trecut.
Românii care vor să ajungă în Cipru, anul viitor, trebuie să-şi facă - în prealabil - vaccinul anticoronavirus. Iar noua regulă a stârnit, curând, indignarea turiştilor.
"Vom căuta alte destinaţii! Ştergem Ciprul de pe listă", "Vaccinaţi-vă ca să călătoriţi, eu una renunţ total la orice călătorie, oricât de mult iubesc să călătoresc", "Pur şi simplu, renunţ la orice şi tot nu mă vaccinez", sunt doar câteva dintre reacţii.
Măsura vaccinării, în paralel cu testul PCR negativ, ar urma să fie luată din 2021 şi în Italia, dar şi în alte state din întreaga lume.
Răzvan Pascu, consultant turism: Australia, chiar şi Noua Zeelandă au anunţat că vor accepta turişti străini care sunt vaccinaţi. Şi Finlanda am văzut că se gândeşte la acelaşi lucru.
Cei care vor fi vaccinaţi COVID vor putea intra în ţara respectivă chiar dacă ţara din care vin ei este pe un grad de risc ridicat.
Adrian Marinescu, medic infecţionist: Având în vedere că testul PCR este cu plusuri şi cu minusuri şi că nu întotdeauna arată infecţia activă, sau poate că este fals, eu cred că certificatul care să ateste vaccinarea ar fi mult mai corect. Şi asta ne va simplifica viaţa începând din primăvară.
Călătoria pe baza vaccinului anti-COVID ar putea fi benefică pentru industria turismului, deja grav afectată.
Anca Apahidean, reprezentant IATA în România: Consecinţele asupra călătoriilor, asupra aviaţiei, asupra turismului sunt devastatoare. Nivelul călătoriilor cu avionul este la 10%. Doar 10% din pasagerii de anul trecut.
Pentru ca sezonul de iarnă să nu fie şi el pierdut, Rețeaua pentru Sectorul Privat European în Turism a cerut deja guvernelor din Europa să suspende măsurile de carantină și restricțiile de călătorie, iar pentru siguranţă să fie folosite testele antigenice.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰