Antena Meniu Search
x

Procurorii au decis! Ce se întâmplă cu mama care şi-a aruncat bebeluşa nou-născută în HAZNA

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cer internarea medicală provizorie a mamei bebeluşului mort după ce a fost găsit în hazna, în condiţiile în care femeia suferă de oligofrenie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cer internarea medicală provizorie a mamei bebeluşului mort după ce a fost găsit în hazna, în condiţiile în care femeia suferă de oligofrenie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova postat, vineri, pe site-ul Ministerului Public, organele de poliţie au fost sesizate, miercuri, cu privire la faptul că la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti a fost adusă o femeie care prezenta o hemoragie în urma unei naşteri sau a unui avort.

'Organele de cercetare penală s-au deplasat la locuinţa acesteia, fiind identificat în groapa latrinei un nou-născut viu. Nou-născutul a fost transportat la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti de către un echipaj al ambulanţei în vederea acordării îngrijirilor medicale însă, în cursul aceleiaşi zile, acesta a decedat', precizează sursa citată.

La acel moment, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Urgenţă (SAJ) Prahova, George Duţă, a declarat că femeia în vârstă de 30 de ani suferă de oligofrenie, iar la momentul în care a fost preluată de ambulanţă de acasă nu a făcut menţiuni asupra naşterii ori a copilului.

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, miercuri, că poliţiştii au scos nou-născutul din hazna, iar unul dintre aceştia, care a fost încadrat din sursă externă în urmă cu şase luni, i-a făcut masaj cardiac până la sosirea ambulanţei.

Potrivit reprezentantului SAJ Prahova, micuţul se afla în stop cardio-respirator şi era în hipotermie, fiind transportat în curs de resuscitare la Maternitatea din Ploieşti.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova fac cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, anchetatorii sesizând Tribunalul Prahova cu propunerea de luare a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii a mamei bebeluşului decedat, precizează comunicatul Parchetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Procurorii au decis! Ce se întâmplă cu mama care şi-a aruncat bebeluşa nou-născută în HAZNA