Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Descoperire fără precedent în România! Mamifer de acum 70 de milioane de ani

A trăit acum 70 de milioane de ani, practic la picioarele dinozaurilor. Iar acum, doi cercetători clujeni l-au descoperit la noi în ţară, în localitatea Oarda de Jos din Alba

de Redactia Observator

la 22.05.2014 , 16:47

A trăit acum 70 de milioane de ani, practic la picioarele dinozaurilor. Iar acum, doi cercetători clujeni l-au descoperit la noi în ţară, în localitatea Oarda de Jos din Alba

Ceva mai mic decât un şobolan, puţin mai mare decât un şoarece. Nu mai trăieşte de mult printre noi, însă este una din cele mai importante descoperiri din ţara noastră, în ultimii ani. Reconstituie o parte a evoluţiei mamiferelor.

"Practic, ce avem noi aici, la Oarda, este abia a treia specie de tuberculat din ţara noastră, este cea mai mică. Este un mamifer care a dispărut, a trăit pe vremea dinozaurilor, dar, spre deosebire de dinozauri,  ei au continuat să existe şi după ce mariile mamifere au dispărut", spun specialiştii.

Vezi și

Iar acum, după mai bine de opt ani de muncă, aceştia au descoperit în jur de 70 de dinţi de dimensiuni foarte reduse. Pentru aceştia, cei doi specialişti clujeni au cercetat fiecare milimetru din trei tone de pământ.

Noua specie de mamifer găsită îi va ajuta pe cercetătorii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Mediului să înţeleagă mai bine evoluţia ei. Descoperirea a fost deja acreditată de revistele internaţionale de specialitate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Descoperire fără precedent în România! Mamifer de acum 70 de milioane de ani