Antena Meniu Search
x

Dublul standard la produsele din supermarket ar putea fi eliminat, dar asta ar creşte preţurile la fel ca în Vest

Apar primele măsuri în scandalul dublului standard! Produsele din România care au o calitate mai slabă faţă de alte ţări ar putea fi interzise!

Vezi și

Apar primele măsuri în scandalul dublului standard! Produsele din România care au o calitate mai slabă faţă de alte ţări ar putea fi interzise! O astfel de propunere a ajuns pe masa comisarilor europeni în această săptămână. Pentru noi toţi, ar fi o soluţie cu dublu tăiş: vom mânca produse mai bune, la fel ca în Vestul Europei, dar vom plăti mai mult pentru ele.

Vom mânca la fel ca în Germania, Spania sau Italia, dacă producătorii vor fi obligaţi să respecte aceleaşi reţete pentru toate statele din Europa. Pe rafturile magazinelor din România n-ar mai ajunge produse de o calitate inferioară, aşa cum se întâmplă acum. Este ideea propusă de un europarlamentar ceh, dezbătută deja în Comsia Europeană. 

Dar totul vine cu un preţ. Trei tipuri de alimente care ar trebui să aibă aceleaşi ingrediente şi acelaşi conţinut, atât în Vestul Europei, cât şi la noi. Însă, odată cu eliminarea produselor cu dublu standard, spun patronatele, materia primă se va scumpi. Ceea ce înseamnă că vom plăti mai mult pentru aceleaşi produse!

Totuşi, puţini români ar fi dispuşi să cumpere mâncare, detergenţi sau sucuri mai scumpe. 

Eliminarea dublului standard va fi un proces de durată, mai spun reprezentanţii marilor magazine.

După ce în urma unor analize ample, care au costat două milioane de euro, s-a descoperit că pentru ţările din Estul Europei se vând sute de produse mai slabe, Comisia Europeană e dispusă să ia măsuri dure. Producătorii care vor fi găsiţi vinovaţi în acest scandal riscă amenzi de patru la sută din cifra de afaceri anuală. Sancţiunile s-ar putea ridica la peste un milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Dublul standard la produsele din supermarket ar putea fi eliminat, dar asta ar creşte preţurile la fel ca în Vest