Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mâncarea oamenilor din carantină, plătită de Guvern doar parțial

Pandemia ar putea lăsa primăriile cu vistieria goală. Edilii au aflat acum că nu vor recupera în totalitate sumele care erau alocate pentru hrana persoanelor izolate la domiciliu. Guvernul va da bani pentru acest capitol, însă, doar pentru familiile vulnerabile.

de Redactia Observator

la 12.05.2020 , 17:53

  • Curtea de Conturi le-a cerut deja socoteală unor primari.
  • Autoritățile spun că nu vor lăsa oamenii fără mâncare.

Primăriile din întreaga țară au aflat că le vor fi decontate sumele cheltuite cu hrana celor izolați doar în anumite condiții. Pentru fiecare persoană izolată la domiciliu din cauza pandemiei autoritățile locale vor primi câte 30 de lei pe zi.

Iar cel mai important criteriu este ca beneficiarii să fie din categoria celor fără posibilități.

În ultimele două luni, numai în Târgu Jiu, au fost izolate la domiciliu în jur de 1.200 de persoane, oameni care au primit mâncare de la primărie. Municipalitatea a cheltuit, la acest capitol, 500 de mii de lei

Vezi și

Marcel Romanescu – primarul orașului Târgu Jiu: Aș fi extrem de încântat dacă am recupera măcar jumătate din aceste sume. Eu nu puteam să-mi asum un astfel de risc, ca reprezentant al autorității de la Târgu Jiu, să las aceste persoane în izolare fără asigurarea unui strict necesar. Nu era normal.

Sumele au fost direcționate spre fondul pentru situații de urgență. În condiții normale, banii ar fi fost folosiți pentru investiții, pentru organizarea zilelor orașului ori alte activităţi culturale.

Marcel Romanescu – primarul orașului Târgu Jiu: Odată cu starea de urgență, și Zilele Municipiului Târgu Jiu și toate evenimentele din această vară au fost anulate și, în felul acesta, suma pe care o aveam prevăzută pentru evenimentele din municipiu le-am transferat pe capitolul pentru situațiilor de urgență.

În alte localități, Curtea de Conturi le-a cerut deja socoteală primarilor.

Ion Popescu – primarul localității Drăguțești: Uitați, poze cu alimentele. Uitați pe fiecare zi cum le lăsam că nu aveam voie să intrăm în contact cu acele persoane autoizolate. La un moment dat, o să dăm socoteală de banii pe care i-am cheltuit.

Autoritățile spun că nu vor lăsa oamenii fără mâncare cât timp vor fi izolați acasă.

Daiana Militaru – purtătorul de cuvânt al DSP Gorj: În momentul de față, la nivelul județului Gorj, avem în autoizolare la domiciliu un număr de 349 de persoane. Autorităților locale pe raza cărora domiciliază persoanele respective le revine sarcina de a le asigura hrana și medicamentele în caz de nevoie.

Banii pentru hrană vor fi decontaţi doar după ce a fost făcută o anchetă socială. O misiune dificilă pentru asistenții sociali mai ales că mulți dintre cei izolați în ultimele luni au și plecat deja înapoi în străinătate.

Numai în Gorj, autoritățile au cheltuit până acum aproximativ nouă milioane de lei, sumă în care sunt incluse și cheltuielile cu dezinfecția și echipamentele de protecție.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Mâncarea oamenilor din carantină, plătită de Guvern doar parțial