Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mâncăruri tradiţionale asiatice, expuse în cadrul unui festival din Bucureşti. Cât costă o porţie de bucate indiene

Concediile în străinătate le-au deschis românilor apetitul pentru mâncăruri noi, fie că vorbim despre preparate din Grecia şi Turcia sau chiar din destinaţii mai exotice, precum India sau Thailanda. Aşa se face că în România festivalurile de mâncare au tot mai mult succes. Iar în acest weekend au loc două astfel de evenimente. 

de Redactia Observator

la 09.07.2022 , 19:41

Chicken camasta este doar unul dintre preparatele exotice care se găsesc în acest weekend în parcul Titan, din Bucureşti. 15 ţări asiatice şi-au expus mâncărurile tradiţionale în cadrul festivalului, iar bucureştenii s-au grăbit să le încerce.

Alexandra Dinu, organizator: Avem de la bucătăria coreană, la bucătăria japonez, turcă, tailandeză, din Taivan, india, Liban şi multe alte preparate specifice ţărilor din Asia. 

O porţie de mâncare indiană costă aproximativ 50 de lei. Şi cei mici au avut cu ce să se delecteze: prăjituri de tot felul şi chiar o vată de zahăr inspirată din desenele animate asiatice.

Vezi și

Festivalul are loc până mâine seară, iar intrarea este liberă. Pe lângă deliciile culinare, la eveniment mai au loc şi spectacole de dans şi muzică şi diferite ateliere specifice culturii asiatice.

Pe acelaşi subiect

Românii preferă mâncarea asiatică

Zilele acestea şi la Cluj are loc un festival culinar. Weekendul este dedicat fructelor de mare, care sunt printre mâcărurile preferate ale românilor în ultimii ani. Şi de aceea, în primele două zile de festival, s-a vandut deja peste o tona de creveţi, calamari şi caracatiţe. 

Viorel Oatu, organizator: Emoţional, caută întoarcerea la un loc plăcut, în care au fost în vacanţă, iar practic, caută mâncare mediteranenană care îi ajută ca într-o zi de weekend să se simtă în vacanţă. 

Şi asta o dovedeşte şi Paul, care a mâncat prima dată fructe de mare într-o vacanţă în Grecia, iar de atunci nu ratează nicio ocazie să guste din asemenea preparate. 

Paul: Am luat paela şi tentacule de calamar.

Reporter:  Când aţi prins gustul fructelor de mare?

Paul:  Cu mulţi ani în urmă, în concediile din străinătate pe care le-am făcut. 

"Festivalul Mediteranean" este deschis şi mâine. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Mâncăruri tradiţionale asiatice, expuse în cadrul unui festival din Bucureşti. Cât costă o porţie de bucate indiene