Antena Meniu Search
x

Video Cum se prepară maioneza BIO. Invenţia aparţine unui grup de profesori şi studenţi din Galaţi

Maioneza din comerţ, plină de calorii şi substanţe chimice, de care nutriţioniştii ne spun să ne ferim, are în sfârşit o alternativă sănătoasă. O echipă de profesori şi studenţi de la Facultatea de Ştiinţa Alimentelor din Galaţi a inventat maioneza bio, care se face cu pudră din coji de sfeclă roşie. Produsul nu are aditivi sau conservaţi. 

de Adrian Obreja

la 09.12.2022, 06:03

Vezi și

La rețeta clasică, pe care o ştiu toţi pasionaţii de gătit, se adaugă un singur ingredient care înlocuieşte toate substanţele nocive din produsul industrial -  pudra din coji de sfeclă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Adrian Obreja, reporter Observator: Prin adăugarea pudrei din coji de sfeclă se elimină practic aditivii chimici, ceea ce face din acest produs unul chiar sănătos pentru organism.

Pudra din coji de sfeclă nu poate fi obținută acasă, în bucătărie, ci doar în laboratoare specializate. Cei care vor să încerce noua maioneză bio o vor putea găsi în curând la vânzare.

Pe acelaşi subiect

Georgiana Horincar, profesor coordonator: Prețul acestui produs nu va fi cu mult peste maionezei comerciale pe care o regăsim deja în rețeaua comercială. Dar valoarea este data de adaosul de pudra din coji de sfeclă roșie. 

Invenţia aparţine unui grup de şase profesori şi studenţi de la Facultatea de Ştiința Alimentelor din Galați. Și totul a plecat de la dorința de a găsi o alternativă sănătoasă pentru unul dintre cele mai utilizate sosuri, în special în preparatele de tip fast food.

Citește și:

Georgiana Horincar, profesor coordonator: O alta idee de la care a plecat acesta invenție a fost dezvoltarea unor produse noi, produse sănătoase, produse care să aducă numeroase beneficii la nivelul organismului uman contribuind în mod direct la creșterea calității vieții consumatorilor.

Inventatorii au depus deja cerere de brevetare a produsului care a obținut medalia de aur la Salonul de Inventică de la Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Reţete » Cum se prepară maioneza BIO. Invenţia aparţine unui grup de profesori şi studenţi din Galaţi