Restaurantul care înlocuieşte gigantul McDonald's din Rusia a rămas fără cartofi prăjiți. Reacţia companiei
Problemele se ţin lanţ în cele mai noi restaurante fast-food din Rusia. "Gustos şi atât", înlocuitorul gigantului McDonald's se confruntă cu o lipsă acută de cartofi, principalul fel de mâncare comandat de către clienţi, asta după ce zilele trecute a fost acuzat că ar fi oferit clienţilor mâncare expirată şi mucegăită.
Cei care doresc să ia masa la restaurant sunt nevoiţi acum să găsească o alternativă pentru a înlocui porţia de cartofi prăşiţi cu o altă garnitură. Compania spune că speră ca până la toamnă să poată rezolva această problemă şi cartofii prăşiţi să se întoarcă în farfuriile clienţilor, scrie BBC
Într-o declarație adresată agenției publice de știri din Rusia, Tass, compania a explicat că anul 2021 a avut o recoltă slabă de cartofi, necesară pentru a face cartofi prăjiți în restaurante.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci cartofi. Cele mai recente dezvăluiri ale specialiștilor
Reprezentanţii au spus că, în general, compania a încercat să se aprovizioneze cu cartofi de la producătorii din Rusia, dar că a devenit imposibil să importe și cartofi de pe piețe care ar putea oferi o înlocuire temporară a culturii interne.
- Inaugurare fastuoasă la Moscova. S-a deschis primul restaurant "Gustos şi atât", varianta rusească a McDonald's
- Mâncare expirată şi mucegăită la "Gustos şi atât", restaurantul din Rusia care înlocuieşte gigantul McDonald's
- McDonald’s-ul pe stil rusesc a vândut aproape 120.000 de hamburgeri în ziua deschiderii, un record absolut de...
Cu toate acestea, într-o postare pe Telegram intitulată „Există cartofi”, ministerul agriculturii din Rusia a încercat să minimizeze orice îngrijorare cu privire la deficitul de cartofi. "Piața din Rusia este complet aprovizionată cu cartofi.. În plus, recoltele din noua serie sosesc deja, ceea ce exclude posibilitatea unei penurii", a transmis ministerul.
Criză de cartofi la "Gustos şi atât"
McDonald's și-a deschis primul restaurant la Moscova în 1990, semn că Rusia sovietică formează legături economice și culturale mai strânse cu Occidentul.
Cu toate acestea, trei decenii mai târziu, gigantul american a plecat din Rusia, împreună cu alte zeci de companii occidentale, în semn de protest față de războiul pornit de ruşi pe teritoriul Ucrainei.
În urma acestor decizii, dar şi a sancţiunilor aplicate de occident, se preconizează că economia Rusiei va scădea cu până la 10% în 2022.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰