Antena Meniu Search
x

Maramureşanul pierdut în Londra povesteşte cum a supravieţuit pe străzi

Vasile Belea, maramureşeanul de 63 de ani pierdut de fiul său la metrou, a găsit singur calea spre familie. Două echipaje de poliţie l-ar fi confundat cu un cerşetor, când l-au văzut ud şi murdar.

Vezi și

Nu vorbea nici strop de engleză, dar badea Vasile ne-a povestit mândru cum a supravieţuit singur pe străzi, într-un oraş cu opt milioane de locuitori.

"Am puţine emoţii, după periplul ăsta pe care l-am făcut. Am încercat să nu încalc regulile de circulaţie, să stau îmbrăcat bine, unde am stat, nu am consumat alcool. Tot timpul mă rugam la sfântul Dumnezeu: "Doamne-ajută.", a spus bărbatul.

Încurcate sunt căile Domnului, încurcate au fost şi străzile Londrei. Dar, după trei zile şi trei nopţi de rătăcire, de stat în frig şi-n ploaie, Badea Vasile a rezolvat singur labirintul.

Aseară, s-a oprit într-un restaurant. Să se încălzească şi să bea un pahar cu apă. Când spera mai puţin, un bărbat cu un ziar în mână i-a apărut în cale.

"Eu, să nu mă plictisesc, am cerut să-mi dea să citesc ziarul. Şi-mi văd poza în ziar"

Şi-a dat imediat seama că poza vorbeşte de la sine. Şi nu trebuie să mai caute pe cineva care să-i înţeleagă graiul românesc. Chelnerul din restaurant s-a uitat la el, apoi la poză.

"Eu, în restaurant, eram în altă ţinută, nu cum am fost prezentat"

N-avea căciula de astrahan şi nici cojocul de maramureşean. Dar avea un telefon mobil plin cu poze de-ale lui. Nu putea să sune de pe el, dar l-a ajutat până la urmă să-i convingă pe străini că el e cel din ziar.

A fost găsit la 35 de kilometri distanţă de casa fiului său. Şi la peste 22 de kilometri de metrou. Acolo unde uşile s-au închis imediat după ce fiul a intrat în tren, iar el a rămas singur pe peron.

Vestea disparţiei maramureşeaneanului a fost preluată de toată presa britanică. Când a fost găsit, rudelor din ţară mai că nu le venea să creadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Maramureşanul pierdut în Londra povesteşte cum a supravieţuit pe străzi