Antena Meniu Search
x

Marea curăţenie de Paşte a dublat comenzile la curăţătorii

Marea curăţenie de Paşte este pe ultima sută. Curăţătoriile abia fac faţă comenzilor, s-au dublat în ultimele zile.

Vezi și

Marea curăţenie de Paşte este pe ultima sută. Curăţătoriile abia fac faţă comenzilor, s-au dublat în ultimele zile şi spălătoriile auto fac cu greu faţă comenzilor înainte de sărbărtori! Fiecare gospodină găseşte haine de trimis la curăţat şi călcat, dar şi covoare de spălat. Curăţenia generală este pe ultima sută de metri, iar cei care nu au mai găsit loc la firmele specializate, au hotârât să-şi cureţe covorul aşa cum spune tradiţia. pe bătător în spatele blocului.

Pe repede înainte, hainele sunt sortate, spălate, iar apoi ajung la călcat. Curăţătoriile abia fac faţă în această perioadă comenzilor. 

Tariful la spălătoria ecologică este de 8 lei pentru o cămaşă. Curăţarea unei geci costă 25 de lei, iar un pantalon, 12 lei. Pentru covoare, preţul se stabileşte în funcţie de greutate. 

În cartiere, e o forfotă continuă. La ferestrele apartamentelor, zărim femei înarmate cu o cârpă şi soluţie de curăţat. Pentru muncile grele, sunt trimişi bărbaţii. La bătătorul dintre blocuri, Nea Marin povesteşte că nu ar simţi că vine Paştele, dacă nu ar ieşi afară cu cel puţin un covor. Cei care nu au timp, merg la spălătoriile auto. 

În casele românilor, totul trebuie să fie lună până mâine. Tradiţia spune că în Joia şi în Vinerea Mare, nu trebuie să muncim. Iar sâmbătă, se pregătesc bucatele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Marea curăţenie de Paşte a dublat comenzile la curăţătorii