Antena Meniu Search
x

Marian Vanghelie, acuzat că a luat mită 90 de milioane de euro!

Dosarul de corupţie al primarului în cătuşe, Marian Vanghelie, zguduie România! E acuzat de o mită record. 90 de milioane de euro! E învinuit şi de abuz în serviciu şi spălare de bani

Vezi și

Dosarul de corupţie al primarului în cătuşe, Marian Vanghelie, zguduie România! E acuzat de o mită record. 90 de milioane de euro! E învinuit şi de abuz în serviciu şi spălare de bani

"E România denunţurilor" - s-a apărat edilul care a recunoscut că se teme. Şi-a petrecut noaptea după gratii, dar a transmis că a stat în celulă cu oameni buni. În condiţii "cât de cât", s-a uitat la televizor, să afle detalii despre soarta lui. În aceste momente, e judecat de Instanţa Supremă. 

S-a încheiat "seara Vanghelie" la DNA. Cu cătuşe, după un maraton al percheziţiilor. Cu un mascat care îl ţinea de umăr, ca pe un camarad, în drumul spre arest. Cu cele mai grave acuzaţii de corupţie şi. cu o presupusă mită. de istorie! 90 de milioane de euro. De patru ori, prejudiciul din dosarul Microsoft.

Astăzi, la Instanţa Supremă, a trecut de la complimente, la ameninţări. Dosarul penal are în centru denunţul, formulat din arest, de afaceristul Marin Dumitru. Un prieten vechi care acum l-ar fi trădat. Le-a spus procurorilor că firmele lui au încheiat cu primăria sectorului 5 contracte în valoare de 2 miliarde de lei, adică peste 444 de milioane de euro. Vanghelie ar fi primit comision de 20% prin intermediul unchiului, vărului, dar şi a şoferului său.

Procurorii susţin că, pe lângă bani, Vanghelie ar fi primit şi două imobile nou construite. Tot parte din mita de 90 de milioane de euro ar fi fost şi lucrările de amenajare şi renovare ale unor magazine cu haine de lux, care ar fi fost controlate din umbră de către iubita lui Vanghelie, Oana Mizil. Ca să fie sigur că va primi toţi banii, şoferul lui Vanghelie ar fi preluat controlul asupra unei firme care îi era datoare edilului. 

Alături de el, au mai fost reţinuţi şoferul şi vărul lui Vanghelie, dar şi doi soţi - patronii societăţii Economat. Femeia de afaceri a ieşit, astăzi, de la DNA, în scaun cu rotile, după ce i s-a făcut rău. Procurorii spun că ar fi încercat să-l acopere pe primar şi ar fi depus mărturii mincinoase.

Prin avocat, i-a transmis un mesaj şi Oanei Niculescu Mizil, cea care îi poartă în pântece băieţelul.

În această seară, judecătorii vor decide dacă Marian Vanghelie se întoarce acasă sau rămâne în arest pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Marian Vanghelie, acuzat că a luat mită 90 de milioane de euro!